Трети ден продължават официалните преговори по секторни политики на евентуалното

...
Трети ден продължават официалните преговори по секторни политики на евентуалното
Коментари Харесай

Преговорите на живо: Какво предлагат партиите за вътрешната сигурност и екологията

Трети ден не престават формалните договаряния по секторни политики на възможното бъдещо ръководство, инициирани от първата политическа мощ – " Продължаваме промяната ". Формацията на двамата някогашни служебни министри Кирил Петков и Асен Василев предложения на диалози Българска социалистическа партия, " ИТН " (ИТН) и " Демократична България " (ДБ).

Предвидени са общо 18 планувани срещи по основни браншове, като към този момент завършиха диалозите по 8 тематики –,,,,,, и.

За четвъртък са планувани полемиките сред специалистите на четирите партии по тематиките вътрешна сигурност, екология, районно развиване и просвета..

Разговорите за бранш " вътрешна сигурност " към този момент започнаха.



В момента се организира и срещата сред представителите на Политическа партия, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България на тематика екология.



След края на провеждащите се сега диалози ще стартират и разискванията за районното развиване и културата.

Целта на Политическа партия е по време на тези диалози, на които вземат участие специалисти на четирите партии, да се открият общите цели и хрумвания на обединенията, с цел да може на тях да стъпи управническата стратегия и съдружното съглашение на бъдещото болшинство.

На всички срещи се употребява числова система, с цел да дефинира степента на съгласие сред трите обединения по дадена тематика. С 1 се значат политиките, по които има цялостно единодушие. С 2 тези, по които има различия. С 1 и 2 се значи тематика, по която има кардинално единодушие, само че би трябвало в допълнение уточняване на детайлите. С 3 пък се маркират политиките, за които има единодушие, само че би трябвало да се обсъдят с специалистите от различен бранш.

В петък ще се разискват тематиките труд и обществени грижи, туризъм, национална сигурност и спорт. Дискусиите по политиките във сферата на финанси и интернационалните връзки ще са в събота.

Очаква се след секторните диалози да има и договаряния сред водачите на обединенията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР