Трети ден продължава борбата с пожара в Пазарджишко. Тази нощ

...
Трети ден продължава борбата с пожара в Пазарджишко. Тази нощ
Коментари Харесай

Военен хеликоптер се включи в гасенето на пожара между пазарджишките села

Трети ден продължава битката с пожара в Пазарджишко. Тази нощ пожарникарите съумяха да спрат разпространяването на огъня към близкото село Лесичово , заяви. 
Военен хеликоптер Ми17 се включи в гасенето на пожара малко преди 8 часа сутринта. Стотици тонове вода бяха излети от високо в опит за потушаване на стихията. Цяла нощ пожарникари и горски чиновници са се борили огънят да не трансферира разораните през вчерашния ден просеки и пламъците да не тръгнат към близкото село Лесичово.


„ Нощта мина относително умерено. За страдание обаче две от огнищата се активизираха и сега имаме три настоящи . В момента работим по локализирането на едно с противопожарен автомобил, докъдето може да влезе автомобила, с цел да прави гасене. За другите две огнища употребяваме хеликоптера и жива мощ, която единствено пешком може да стигне до мястото ”, сподели комисар Ангел Ангелов, който е шеф на РД ПБЗН-Пазарджик.

Тежка верижна техника през нощта е направила просеки по скатовете на баира, с цел да пресече пътят на огъня към селата.  „ Хората са обезпокоени, вълнуват се. Звънят непрекъснато, идват на място, включват се. Помагат ”, признава зам.-кметър на Община Лесичово Веселина Милкова.



Над 20 пожарникари и 40 горски чиновници сутринта се изкачиха в гората, с цел да потушават тлеещите огнища. Единственият доброволец измежду тях е Василен Кузманов. Той идва от Пазарджик. „ Снощи минах по пътя и видях тук 10 момчета опушени, които се борят с огъня. И просто взех решение да отдам един ден от живота си, с цел да оказа помощ за гората. Очаквам да ми дадат лопата или тупалка и отивам. За да мога да се прибера у дома и да кажа на моите деца какво е направил техният татко и да го предам и на тях ”, споделя той.

Над 1000 декара иглолистна гора е погълнала огнената буря. Местните поданици са уверени, че пожарът е тенденциозен.

Повече гледайте във видеото. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР