Трети ден екипи на РДПБЗН – Русе оказват съдействие при

...
Трети ден екипи на РДПБЗН – Русе оказват съдействие при
Коментари Харесай

Трети ден се борят с пожара в сметището край Русе

Трети ден екипи на РДПБЗН – Русе оказват подпомагане при преодоляване на пожара, зародил в депото за боклуци край гр. Русе, оповестиха от Министерство на вътрешните работи в дунавския град. Първият сигнал за него е постъпил на 3 ноември в 13:20 часа, като известие за зародило горене в сметосъбирателното хранилище на Русенската община. Веднага на мястото на произшествието са били изпратени три екипа на пожарната, които са почнали гасенето. След това са били привлечени и спомагателни сили от свободни от дежурство чиновници, които са изпращани поетапно на местопроизшествието, като непрестанно е обезпечавана замяна на дежурствата.

И в понеделник работата на екипите на място продължава, дружно с служащите и техниката, обезпечени от концесионера на депото, както и от други сдружения, и от общината. Представители на Община – Русе и екоинспекцията също са ангажирани с казуса на място. Според тях, в депото към този момент няма открити огнища, а единствено тлеене във вътрешността, което провокира огромен пушек. В момента се организира запръстяване на целия проблематичен сектор. То обаче става постепенно, тъй като камиони транспортират хиляди кубици пръст от друго място, изсипват ги в депото, а верижни машини ги разстилат.

Комисия, формирана от чиновници на общината и на екоинспекцията, продължава да търси аргументите за пожара. Когато те бъдат открити, ще последва глоба за оператора на депото. От Регионалната ревизия по околната среда и водите в града оповестиха, че през вчерашния ден и през днешния ден не са установени превишения на средноденонощните и средночасови правила на измерваните замърсители и в двете мобилни станции в града,
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР