Третата вълна в Западна Европа едва ли ще ни подмине,

...
Третата вълна в Западна Европа едва ли ще ни подмине,
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: Третата вълна коронавирус в Западна Европа едва ли ще ни подмине

„ Третата вълна в Западна Европа надали ще ни подмине, по тази причина би трябвало да сме деликатни. Много са разновидностите на вируса, които сега циркулират “. Това сподели пред БНР проф. Ива Христова, заместник-директор на Националния център по заразни и паразитни заболявания.
По думите ѝ обстановката с трайно понижения брой случаи дава прочут оптимизъм за известно разхлабване.

„ Новият вариант към момента не е набрал скорост в нашата страна. Виждаме Австрия и Германия, където ограниченията са тежки, само че броят на новите случаи не понижава, а в противен случай, до момента в който в България - при едни умерени по рестрикция ограничения имаме трайно и устойчиво понижаване на случаите... Разумното е да съблюдаваме прецизно ограниченията “.

Проф. Христова добави:

„ Вирусът няма да спре да мутира, само че разновидностите не водят до по-тежко протичане на заболяването или до по-висока смъртност. Това е обикновено във вирусната еволюция. За да понижим тежестта на третата вълна, без значение от известно разхлабване на ограниченията, би трябвало да продължим да съблюдаваме ограниченията - отдалеченост, стерилизация, дисциплинираност “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР