Трета поредна победа записа националният отбор на България по баскетбол

...
Трета поредна победа записа националният отбор на България по баскетбол
Коментари Харесай

Баскетболистите до 16 години победиха Чехия и се класираха за 1/4-финалите на Евробаскет 2022 в София

Трета поредна победа записа националният тим на България по баскетбол за момчета до 16-годишна възраст на Европейското състезание в София. Тимът ни се разправи с Чехия с 87:64 и сигурно ще приключи преди всичко в група А.

Успехът подсигурява на българските „ лъвчета “ място в Топ 8 на шампионата и среща с втория в група А, където са Белгия, Унгария, Австрия, Естония, Грузия и Кипър. След днешния ден с най-големи шансове за второто място са Унгария и Австрия.

Малка насилствена рокада имаше в треньорския щаб, откакто травма в крайници принуди помощникът на Юлиян Аладжов да пропусне шампионата до края. Неговото място на пейката зае наставникът на отбора ни до 18 години Даниел Клечков.

Вдъхновени да победят за треньора си, момчетата на България разрешиха на противника си да е равносилен единствено в първите 10 минути. След това на терена по-силният и стимулиран тим бе българският. Нашите момчета преобладаваха тотално през второто полувреме, като завоюваха втората четвърт с 23:8, само че не понижиха оборотите до края.

Цели петима от играчите ни приключиха с двуцифрен точков актив.

Отново най-резултатен бе Александър Гавалюгов, който за близо 27 минути на паркета вкара 25 точки. Ботевградчанинът се отличи и с 8 асистенции. Много мощен мач изиграха и Деян Колев и Александър Жилев. Жилев завърши с 13 точки, 11 битки и 4 асистенции за коефициент 28. Същата успеваемост записа и Колев, който направи втория си дабъл дабъл с по 12 точки и битки. Теодор Трифонов също игра доста мощно и се отличи с 14 точки и 8 битки, а Станислав Хинков наниза 16 точки.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР