Трета доза от ваксината срещу COVID-19 на „Пфайзер“ вероятно ще

...
Трета доза от ваксината срещу COVID-19 на „Пфайзер“ вероятно ще
Коментари Харесай

Шефът на „Пфайзер“: Трета доза ваксина вероятно ще е нужна след година

Трета доза от имунизацията против COVID-19 на „ Пфайзер “ евентуално ще бъде нужна след година от първичната имунизация. След това ще се прави реваксина всяка година. Това сподели шефът на компанията „ Пфайзер “ Алберт Бурла, представен от Ройтерс.

„ Има ваксини като тази за полиомиелит, при които една доза е задоволителна, само че има и такива като за грип, при които би трябвало имунизиране всяка година “, споделя Бурла.

Той разяснява, че коронавирусът повече наподобява на инфлуенца, в сравнение с полиомиелит и това ще наложи имунизирането всяка година.

„ Ще имаме потребност от повече данни и генно секвениране с цел да установим протоколите за реимунизация, само че евентуалният сюжети е третата доза да се слага сред шест и 12 месеца след първите две. След това – всяка година “, добавя Бурла.

Вариантите на вируса ще изиграят основна роля в развиването на имунизациите, счита шефът на „ Пфайзер “.

Още през февруари от „ Бионтех “ и „ Пфайзер “ оповестиха, че стартират клинични изпитвания на трета игла, както и усъвършенствана версия на истинския си препарат. Регулаторите и в Европа, в Щатите плануват облекчени процедури за позволение на спомагателните дози, тъй като те се приспособяват върху към този момент съществуващите и позволени ваксини.

От „ Модерна “ също оповестиха, че създават бустер – трета игла, която се чака да бъде подготвена до есента.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР