Трета доза от COVID-19 ваксината на британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneca

...
Трета доза от COVID-19 ваксината на британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneca
Коментари Харесай

Трета доза от ваксината на AstraZeneca предизвиквала силен имунен отговор

Трета доза от COVID-19 имунизацията на британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneca и Оксфордския университет провокира мощен имунен отговор. Това оповестиха откриватели, добавяйки, че към момента няма доказателства, че такива дози са нужни, изключително поради дефицита в някои страни, осведоми " Ройтерс ".

Проучването на Оксфордския университет е открило, че трета доза от имунизацията усилва имунните отговори на антитела и Т-клетки, до момента в който втората доза може да се забави до 45 седмици и също да докара до засилен имунен отговор.

Британското държавно управление съобщи, че преглежда проекти за есенна акция за слагане на трета доза, като три пети от възрастните към този момент са получили и двете дози ваксина против COVID-19.

Андрю Полард, шеф на Оксфордската имунизационна група, сподели, че доказателствата, че имунизацията защищава от актуалните разновидности за нескончаем интервал от време, значат, че сходна доза може да не е нужна.

" Трябва да бъдем в позиция, в която бихме могли да подтикваме, в случай че се окаже, че е належащо... (но) нямаме никакви доказателства, че това се изисква ", сподели той пред кореспонденти.

" Към този миг с високо равнище на отбрана на популацията на Обединеното кралство и без доказателства за това, че се губи, даването на трети дози в този момент във Англия, до момента в който други страни имат нулеви дози, не е задоволително. "

По-рано изследванията демонстрират, че изстрелът, изобретен в Оксфордския университет и лицензиран за AstraZeneca, има по-висока успеваемост, когато втората доза се забави до 12 седмици вместо четири седмици.

Изследванията в понеделник бяха оповестени в препринт и разгледаха 30 участници, които са получили късна втора доза и 90, които са получили трета доза, всички от които са под 55 години.

Помага за усмиряване на опасенията, че имунизациите против вирусни вектори Коронавирус, като тези, направени от AstraZeneca и Johnson & Johnson, могат да изгубят своята резултатност, в случай че са нужни годишни инокулации заради риска, че тялото създава имунен отговор против векторите, доставящи генетичната информация на имунизацията.

" Имаше известни опасения, че няма да можем да използваме тази ваксина в режим на бустер имунизация и това сигурно не допускат данните ", съобщи пред Ройтерс създателят на проучването Тереза ​​Ламбе от Оксфордския институт " Дженър ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР