Трескава подготовка тече в Атина за отбелязване на 200-годишнината от

...
Трескава подготовка тече в Атина за отбелязване на 200-годишнината от
Коментари Харесай

Очакват Макрон, Каролос, Мишустин в Атина на 24 март

Трескава подготовка тече в Атина за отбелязване на 200-годишнината от гръцката гражданска война. Очакват се високопоставените посетители, да посетят осъвременената постройка на Националната изложба, с хазаин министър председателят Кириакос Мицотакис и президентът Катерина Сакеларопулу.

В Атина ще дойдат френският президент Еманюел Макрон и брачната половинка му Брижит, английският престолонаследник Чарлз със брачната половинка си Камила, херцогинята на Корнуол, съветския Министър Председател Михаил Мишустин и кипърския президент Никос Анастасиадис. Това е проектът на държавния щаб досега, само че не може да се изключи опцията за промени заради епидемиологичната обстановка, съгласно държавни източници.

Откриването на новата Галерия закупи още по-широка символика, а точно че се открива по време на пандемията в края на третата вълна, което е обръщение, че коронавирусът не е „ замразил “ всичко и великите творби се опълчват на всевъзможни вероятни инциденти, макар че залите, музеите, театрите са затворени за обществеността.

За държавното управление 24 март е основна дата в бурята на последната година. Церемонията поради ковид ще бъде извънредно лимитирана.

В четвъртък, 25 март 2021 година, във военния церемониал, който ще се организира на бул. Амалиас пред гръцкия парламент, трите „ велики сили “, Франция, Англия и Русия, ще бъдат почетни страни. Парадът се приготвя от Генералния щаб на националната защита и ще се организира с всички подобаващи ограничения за сигурност, без фенове, заради ковид. Както неотдавна съобщи държавната говорителка Аристотелия Пелони, военният церемониал ще бъде излъчен по малкия екран и „ спектакълът ще извърши с горделивост всички гърци “.

През последния месец плъзнаха клюки, че посетителите на Галерията ще бъдат сюрпризирани от връщането и повторното ревю на открадната картина на Пикасо. Според непотвърдена информация на гръцката общност е върната „ Женската глава “, основана от Пикасо през 1939 година и отдадена на гръцкия народ за битката му против германците. Към момента публично новината не е доказана.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР