Трептенето на окото е изключително неприятно оплакване. Обикновено не му

...
Трептенето на окото е изключително неприятно оплакване. Обикновено не му
Коментари Харесай

Какви здравословни проблеми издава трептенето на окото?

Трептенето на окото е извънредно неприятно недоволство. Обикновено не му обръщаме внимание, макар че основава дискомфорт.
Но в случай че окото ви стартира да потрепва постоянно и това положение не изчезва дълго време, тогава е по-добре да помислите за аргументите, довели до това положение.
Излишно количество кофеин
Ако сте привикнали да пиете от две до три чаши кафе дневно, това може да е причина за появяването на този противен нервозен тик. Кофеинът покачва сърдечния пулс и това поддържа мускулите ви напрегнати. Трудно е да се каже какво количество кофеин може да провокира този тик, само че е по-добре да намалите броя на кафетата до едно дневно.
Стрес
 Учени откриха в растенията аналог на нервна система Учени откриха в растенията аналог на нервна система
Растенията могат да предават информация за заплаха благодарение на система, напомняща нервната система на животните. Това се споделя в стат...
Тялото реагира на напрежението по най-различни способи и тиковете са един от тях.
Трептенето на окото е знак, че не се справяте със напрежението. В този случай единственият метод за решение на казуса е премахването на повода за нарасналото напрежение и обезпечаване на пълноценна отмора.

Алергии
Ако сте алергични, хистаминът, който се освобождава в кръвта, кара тялото ви да реагира по друг метод на околната среда. Тиковете на очите са в следствие от дразнител в тялото - в тази ситуация алерген.
 Страхотна техника за усмиряване на нервите Страхотна техника за усмиряване на нервите
Това е японска техника за балансиране на страстите и усмиряване на тялото по един бърз и наличен метод. Вижте добре картинката по-долу...
Липса на сън
Мускулите на клепачите са доста чувствителни, тъй че и най-малкия дисбаланс може да ги разстрои. Ако не спите задоволително, очите ви се уморяват и мускулите към тях стартират да потрепват. Решението е повече от ясно - пробвайте се да спите най-малко осем часа в денонощието.
Необходимост от нови очила
Ако окото ви стартира да трепва по време на четене, е време да посетите оптометрист. Вероятно мускулите ви са прекомерно напрегнати, заради което се появява този противен тик.
За да се изключат съществени болести, добре е да ви прегледа невроофталмолог и да проведете нужните проучвания. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР