Треньорите на отборите ще бъдат големите звезди на 17-ото издание

...
Треньорите на отборите ще бъдат големите звезди на 17-ото издание
Коментари Харесай

Треньорите са големите звезди на турнира за Купата на Азия

Треньорите на тимовете ще бъдат огромните звезди на 17-ото издание за Купата на Азия, което започва на следващия ден в ОАЕ. Може би най-големият конфликт ще бъде сред Свен-Йоран Ериксон и Марчело Липи. И двамата обаче надали ще се борят за купата, и до момента в който от Липи се чакат повече резултати, то при Ериксон обстановката е лишена от всевъзможни драми. Шведът води екзотичния състав на Филипините, които са цялостни дебютанти на този шампионат и задачата им е да избегнат срамни резултати.

Сега шампионатът събира 24 отбора за първи път в историята, откакто до 2015-а година се организираше с 16 състава. Домакините от ОАЕ ще бъдат водени от италианеца Алберто Дзакерони, упражнявал Милан в Серия А, а също Интер, Ювентус, Лацио, ФК Торино и националния тим на Япония. Регионалният противник Саудитска Арабия разчита на аржентинския експерт Хуан Антонио Пици, който изведе Чили до купата в Копа Америка през 2016-а година. Сънародникът му Ектор Купер пък пое тима на Узбекистан.

Бившият треньор на Реал (Мадрид) и португалски народен селекционер Карлош Кейрос е отпред на тима на Иран. Друг португалец- някогашният халф Пауло Бенто е селекционер на Република Корея. Ветеранът от футбола в някогашната Германска демократична република Бернд Щанге е треньор на Сирия, а белгийският бранител от ФК Брюж Витал Боркелманс пое Йордания. Словенецът Сречко Катанец ще води Ирак в групата с Иран, Виетнам и Йемен, който пък се тренира от словака Ян Коциан.

Япония, която се води от Хаджиме Мориасу, и КНДР с Ким Йон-чжун на пейката са единствените два тима от всичките 24, които разчитат на локални треньори.

Увеличението на броя от 16 на 24 тима разреши на отбори като Филипините, Киргизстан и Йемен да създадат дебют на континенталното състезание. Отборите на Йемен и Сирия пък се класираха без да играят мачове като домакини поради военни спорове на своите територии, а особено сирийците даже са окуражени да стигнат до топ 8.

Защитаващият купата си тим на Австралия попадна в група В дружно с Палестина, въпросната селекция на Сирия и Йордания и не ги чакат по никакъв начин лесни мачове. Също тежка група се падна и на другия кандидат Япония, който е в поток Е дружно с Узбекистан, Оман и Туркменистан.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР