Треньорът по ски скокове Александър Щокъл иска неговият спорт да

...
Треньорът по ски скокове Александър Щокъл иска неговият спорт да
Коментари Харесай

Треньорът на норвежките ски скачачи: Нека не бъдем повече зимен спорт, а екстремен

Треньорът по ски скокове Александър Щокъл желае неговият спорт да отпадне от зимните поради климатичните промени и вместо това да стане целогодишен рисков спорт.

" Мисля, че е добре да опитаме да го превърнем в целогодишен спорт ", сподели Щокъл на последното съревнование от Световната купа в Енгелберг, Швейцария.

" Мисля, че е добре и да изоставим понятието зимен спорт. Вярвам, че сме рисков спорт и че може да се практикува без значение къде и по кое време ", сподели още той.

В ранния сезон скачачите се приземяват върху изкуствена настилка пластини вместо върху сняг за първи път на Световната купа в Полша предишния месец.

Щокъл, който е австриец и основен треньор на норвежкия тим, съобщи, че това може да се случва все по-често в бъдеще поради световното стопляне.

Ски скачачите са привикнали на надпревари без сняг, тъй като през лятото има серия от надпревари на изкуствена настилка, както и упражняват по този метод.

Щокъл сподели, че фактът, че упражняват и се състезават по този метод им дава преимущество спрямо другите зимни спортове.

" Късметлии сме, че имаме шанци с матраци и, че нямаме потребност от сняг ", счита треньорът.

" Докато продължаваме да назоваваме спорта си зимен, той ще завърши със зимата, тъй като щ епрестане да съществува по някакъв метод. Или ще се назовем рисков спорт и ще бъдем отворени към нови благоприятни условия ", приключи Александър Щокъл.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР