Треньорът по баскетбол на университета на Юта каза, че отборът

...
Треньорът по баскетбол на университета на Юта каза, че отборът
Коментари Харесай

Треньорът на Юта казва, че отборът й е трябвало да смени хотела след расистки атаки по време на турнира на NCAA

Треньорът по баскетбол на университета на Юта сподели, че тимът й е бил цел на поредност от „ закононарушения от расова ненавист “ след идването си в Айдахо за шампионата на NCAA предходната седмица. Инцидентите накараха екипа да смени хотела в името на тяхната сигурност, сподели тя.

Треньорът на Юта Лин Робъртс сподели пред кореспонденти, че тимът от чернокожи, бели и латиноамерикански спортисти е претърпял няколко случая в четвъртък вечерта, откакто дошъл в региона на Спокейн за шампионата, където се изправил против университета Гонзага. Робъртс не навлезе в детайлности за случаите, само че сподели, че са задоволително притеснителни, с цел да изиска те да бъдат преместени от хотела им в Кьор д'Ален, Айдахо, на място, по-близо до Спокейн.

„ Расизмът е действителен и се случва и е ужасяващ “, сподели Робъртс пред кореспонденти в понеделник. „ За нашите играчи, без значение дали са бели, черни, зелени, каквито и да било - никой не знаеше по какъв начин да се оправи. И беше в действителност разстройва...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР