Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри даде обширно интервю след днешната

...
Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри даде обширно интервю след днешната
Коментари Харесай

Алегри: Успяхме с налагането на млади играчи

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри даде обстойно изявление след днешната контрола със Стандард (Лиеж) (1:1). Той приказва както за този мач, по този начин и за други забавни тематики, свързани с клуба, като фактът, че заставен от събитията, той съумя да наложи няколко млади играчи в първия състав. Специалистът не подмина и тематиката за гибелта на Краля на футбола Пеле.

" Той беше неповторим състезател. Гледал съм го единствено на записи, само че с изключение на, че беше страховит футболист и човек, той би трябвало да бъде запомнен и като образец за младите. По-късно се появиха и Марадона и Меси, само че аз считам, че той бе най-хубавият ", съобщи Алегри.

След това той разяснява мача със Стандард, който бе последна инспекция преди срещата с Кремонезе при подновяването на шампионата.

" През първото полувреме имахме компликации, защото за доста футболисти това бе първа контрола. Играта ни бе мудна и противникът елементарно ни подминаваше, по-късно пристигна и грешката при гола. Като цяло обаче момчетата се оправиха добре, стана хубава контрола. Голът ще ни бъде като алена лампа преди дуела с Кремонезе. През първото полувреме движехме топката прекомерно постепенно ", счита експертът.

Той показа и какво е ситуацията с контузените играчи.

" Киеза е добре, той би трябвало да е на линия за Кремона, само че дано да забележим. Той организира добра подготовка, работеше настрана, само че изглеждаше добре. Влахович има късмет да се възвърне, само че не за този мач. Бонучи остава в лазарета, Де Шилио се възвръща, само че и той няма да е подготвен за Кремона. Надявам се всички те да се завърнат до десетина дни. Срещу Кремонезе би трябвало да подходим съществено. Отдясно може да работи и Суле, както и Аке, а при потребност и Маккени или Барбери, тъй че имаме разновидности ", разкри още треньорът.

Следващата тематика бе за задачите пред тима до края на сезона.

" Работим добре, само че това би трябвало да е основа, с цел да станем още по-добри. Без резултати, останалото са единствено приказки. Ювентус постоянно се цели най-високо, изключително през втората половина на сезона. Ще изиграем най-малко 26 мача, само че задачата е те да станат 36, в случай че стигнем до финала на Лига Европа и Купата на Италия ", добави Макс.

Накрая той оцени представянето на тима през миналата година, като дефинира като огромен триумф налагането на доста млади играчи в пъривя състав.

" Вече не помня всичко с тези възходи и спадове. 2022 година вървеше добре до конфликта с Интер. След това загубихме и финала за Купата на Италия. От началото на сезона вървим добре в шампионата и имаме късмет да си спечелим място в Шампионската лига, което е минимумът пред тима. Трябва да вървим малко по малко. Хубавото е, че през втората част на сезона ще се завърне Погба, както и други значими играчи, които не можехме да използваме. В същото време пък имаме и доста млади играчи, които ни помогнаха доста и донесоха класа. Имаме даже и такива като Ровела, Ранокия или Де Винтер, които сега не са в тима. Във всяка обстановка би трябвало да можеш да откриваш опциите. Ювентус съумя, като заложи на младите ", приключи Алегри.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР