Треньорът на волейболния Дея спорт Бургас - Франческо Кадеду обяви,

...
Треньорът на волейболния Дея спорт Бургас - Франческо Кадеду обяви,
Коментари Харесай

Треньорът на Дея хвърли оставка: Играчите не ме уважават

Треньорът на волейболния Дея спорт Бургас - Франческо Кадеду разгласи, че напуща отбора. Като причина италианецът уточни липса на почитание от страна на играчите в отбора.


Дея е безапелационен водач в шампионата с 12 победи и единствено една загуба в първите 13 мача. Преди броени дни отборът завоюва и първия си трофей - Купата на България.

" Не желая да приказвам за мача. Това беше моят финален мач с Дея заради неналичието на почитание от страна на тима към мен. Благодаря за всичко и довиждане ", съобщи Кадеду след успеха с 3:1 над Берое в 13-ия кръг на мъжкото състезание.

Изявлението на старши треньора на Дея спорт изненада даже клубния президент Александър Маджуров, който съобщи, че занапред ще организира диалози с Кадеду.

" Не мога да кажа какво се случва, и аз съм сюрпризиран. И на мен ми съобщи, че това му е последният мач, само че за какво, по какъв начин и по каква причина, ще стане ясно, като мине страстта. Ще седнем и ще поговорим, с цел да разберем повода, въпреки всичко всеки по време и след подобен мач (когато нещата не се получават по най-хубавия начин), има насъбрана изнервеност и страст. Ще изпием по едно кафе и ще се разберем, в случай че Кеки (б.р. Франческо Кадеду) е взел твърдо решение. Нямам кой знае какви благоприятни условия да му влияя. Мисля, че и той, и останалите, като отмине страстта, ще бъдем малко по-разумни - да обмислим. По време на мача може би се сътвори неверно усещане, че дуелът ще е лек, само че след това нещата малко се пообъркаха. Там стартира да се натрупа едно напрежение, което не мисля, че е някаква огромна драма. Положителното от обстановката е, че даже и да играем неприятно, печелим ", показа Маджуров.

Босът на бургазлии добави още, че в клуба се работи по основаването на условия за трайни и дълготрайни триумфи, а Франческо Кадеду е бил доста значима част от този план.

" До момента не е имало изгледи за овакантяване и сходни неща. По-рано преди мача даже говорихме за плана Дея, защото това, че спечелихме Купата е единствено една стъпка към задачата, която сме си сложили. Да създадем условия, тъй че тимът да стане артикул, както е в целия цивилизован свят, с цел да бъде трайно и дълготрайно това, а не един фойерверк с една Купа ", безапелационен е президентът на Дея. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР