Треньорът на ЦСКА II Стамен Белчев говори за Тема Спорт

...
Треньорът на ЦСКА II Стамен Белчев говори за Тема Спорт
Коментари Харесай

Стамен Белчев: ЦСКА се развива страхотно! Мисля, че най-накрая ще се случат нещата...

Треньорът на ЦСКА II Стамен Белчев приказва за " Тема Спорт " преди гостуването на " армейците " на Арда и след безапелационните победи на водения от него дублиращ отбор против Септември Симитли (3:0) и Рилски Спортист (4:0).

Г-н Белчев, дублиращият тим на ЦСКА подреди три победи в 4 мача в Трета лига. Виждате ли към този момент израстване в отбора и удовлетворен ли сте от представянето на младите футболисти в тези срещи?

- Да, удовлетворен съм от представянето на тима, изключително в последните два дуела. Вече споделих забележките си по отношение на метода ни в мача с Левски на " Герена ". Има напредък в състава и вършим малко по малко в вярната посока. Със сигурност се вижда израстване в тима, а и в обособените футболисти, само че, въпреки това, аз съм уверен, че занапред има накъде да работим и да напредваме. Винаги ще бъда сериозен към своите футболисти, тъй като знам, че към момента представянето им е доста надалеч от максимума на опциите и капацитета им. Надявам се с времето всеки от тях да потвърди думите ми на терена.

Може ли отборът ви да огледа към челото на класирането след серията положителни резултати?

- При нас единствената цел е да се развиват младите играчи. Колкото се може по-бързо да се сблъскат с мъжкия футбол и да преодоляват тази разлика, която за жалост в България е много огромна. Не гоним никога класиране, а целим напредък на състезателите. Всеки мач е обособен за себе си и се стараем да се представяме на оптимално високо равнище всяка седмица.

В много от срещите от началото на сезона Йоан Бауренски изведе отбора с капитанската лента. Във вторник той навърши 21 години...

- Според правилника на БФС в нашия тим имат право да играят футболисти под 21 години, тъй че към този момент няма да можем да използваме Йоан. Но от позиция и на останалите млади футболисти това е добър метод, по който може да се способства за тяхното развиване. Така те могат да поддържат добър темп, когато не попадат в сметките на Саша Илич, и в игрова конюнктура да изчакват своя късмет в първия тим.
 Билетите за Арда - ЦСКА са в продажба от през днешния ден
Билетите за Арда - ЦСКА са в продажба от през днешния ден

Стуват 10 лв.

Може ли Бауренски, който през предишния сезон бе част от елитния Ботев Враца, само че в последните седмици игра в Трета лига, да се пребори за място в първия тим на ЦСКА?

- Всичко това зависи от него и от треньора Саша Илич. Доволен съм от неговото показване в мачовете на дубъла, в които взе присъединяване, само че към този момент за ролята му в първия тим не мога да разясня нищо. Това зависи от неговата работа и вижданията на наставника.

Предстои дуел сред Арда и ЦСКА. В последните години водихте и двата тима по два пъти. Какви са упованията би за конфликта?

- Не желая да давам мнение по този въпрос по простата причина, че сега съм отпред на ЦСКА II. Не съм в кухнята на Арда, надалеч съм от процесите в този тим, а това, което мога да кажа за ЦСКА е, че имат треньорски щаб, който досега се оправя ужасно, тимът се развива доста добре.
 Талантът на ЦСКА Дилян Стойчев: Възхищавам се на Юга, фантазията ми е да имам триумфи с първия тим
Талантът на ЦСКА Дилян Стойчев: Възхищавам се на Юга, фантазията ми е да имам триумфи с първия тим

" Всички в фамилията ми сме " армейци ", този клуб не е единствено трофеи и купи "

Има ли шансове ЦСКА най-сетне да се пребори за шампионската купа?

- Ако тимът продължи с това неизменност, което има в резултатите, а към този момент последователно и в представянето, считам, че най-сетне ще се случат нещата, които желае цяла алена България толкоз дълго време. ЦСКА се развива ужасно и се надявам този сезон най-сетне да бъдат зарадвани почитателите.

В състава на Литекс във Втора лига играят четирима футболисти, които упражняваха с дублиращия тим през лятото - Анте Матич, Морено Вушкович, Кингсли Бучи и Сулиман Абдулганию. Какви са наблюденията ви върху тях?

- При нас тези футболисти оставиха доста положителни усещания. И четиримата са млади и перспективни състезатели и се надявам бързо да съумеят да свикнат и да се утвърдят и в мъжкия футбол.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР