Треньорът на Сакраменто Майк Браун заяви, че е харесал изявите

...
Треньорът на Сакраменто Майк Браун заяви, че е харесал изявите
Коментари Харесай

Треньорът на "Сакраменто": Везенков ще е ефективен в НБА

Треньорът на " Сакраменто " Майк Браун съобщи, че е харесал изявите на Александър Везенков в мача сред " Олимпиакос " и " Фенербахче " от плейофите на Евролигата. Българският баскетболист вкара 17 точки, а отборът му се за финалната четворка след победа с 84:72 като хазаин в Пирея.

" Сакраменто " държи на Везенков в НБА, а в последните месеци няколко представители на клуба пътуваха до Гърция, с цел да гледат българина. Браун, който беше определен за Треньор на годината в НБА, отиде в Пирея след отпадането на отбора му в плейофите.

" Невероятно е, направих фотоси и клипове, с цел да ги пратя на синовете ми и на приятелите ми в Съединени американски щати, тъй като те не могат да изпитат нещо такова, не могат да го схванат ", сподели Браун пред гръцкия gazzetta.gr.

Той похвали " Олимпиакос " за представянето, а съответно за Везенков съобщи: " Беше мъчно за него поради метода, по който го пазеха. Но харесах това, което видях. Той оставя място за съотборниците си, стреля добре, твърд е, бори се за битки. "

Според Браун Везенков ще е ефикасен в НБА.

" Начина, по който стреля от тройката, е нещо, което одобрявам, той се оправя доста добре с пространствата, бърз е. Ще бъде ефикасен състезател в НБА на високо равнище, изключително с твърдостта, която демонстрира. Той е смел и аз одобрявам това ", добави треньорът.

Везенков ще вземе решение дали да отиде в НБА след края на сезона. Наскоро той, че не желае да отива в НБА, единствено с цел да каже, че го е направил, а желае да играе.

Попитан непосредствено дали ще вземе българина в състава си, Браун съобщи, че първо би трябвало да приказват с играча.

" Искаме сезонът да свърши и тогава ще приказваме с него. Изключително сме разчувствани от него, направихме договорка, с цел да вземем правата му през лятото. Важно е, че толкоз доста хора от тима пристигнаха да го гледат персонално. Изпълнителният шеф беше тук, европейският ни скаут беше тук. За нас е приоритет, само че ще забележим в края на сезона ", разяснява Браун.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР