Треньорът на Рома Жозе Моуриньо не бе доволен от съдията

...
Треньорът на Рома Жозе Моуриньо не бе доволен от съдията
Коментари Харесай

Моуриньо: Явно трябва да кажа на играчите ми да падат за дузпа като клоуни

Треньорът на Рома Жозе Моуриньо не бе удовлетворен от съдията Даниеле Чифи, който управлява срещата с Аталанта (0:1). Португалецът претендира за неотсъдена дузпа за нарушаване против Николо Дзаниоло, като съгласно него повода е, че футболистът на " вълците " не е паднал театрално на земята. Той призна, че и неналичието на Пауло Дибала, който получи травма на загрявката, е оказала своето въздействие.

" Положението е неприятно, тъй като загубихме мач, който можехме да спечелим елементарно предвид на показаното от тима. При тази доминация, която имахме в последната третина и с ситуациите, които създадохме, може да спекулираме, че с Пауло на терена резултатът щеше да бъде различен. Въпреки това и тези, които играха, направиха задоволително, с цел да си тръгнем с успеха. За страдание не си вкарахме ситуациите и загубихме. Никога не е прелестно да си тръгнеш с празни ръце, само че представянето ни бе положително, имаше дух. Дори против Монца и Кремонезе не доминирахме по този начин, както през днешния ден против Аталанта ", счита Моуриньо.

Той призна, че нападателят Тами Ейбрахам се намира в сложен интервал.

" Тами е ужасно момче, което желае постоянно да играе на равнище и страда, когато това не е по този начин. Той имаше лека контузи, по-късно някои мачове не се развиха добре, просто се намира в неприятен миг. Нападателите минават през сходни интервали. Но аз нямам никакви рецензии към него. Той продължава да се държи безусловно професионално, не е във почивка, а желае непрекъснато да се учи и да се усъвършенства. Скоро ще си върне формата ", счита Специалния.

Накрая бе зачекната и тематиката за съдийството в мача.

" Имаше чиста дузпа. Попитах съдията след мача за какво не я отсъди и дали повода е, че Дзаниоло не падна на тревата. Явно би трябвало да трансформира напътствията си към играчите и да им кажа да не се пробват да останат на крайници, да не се стараят да отиграят топката, а да бъдат клоуни и да се гмуркат все едно са в басейн. Явно в това състезание единствено по този начин ще ти дадат дузпа ", гневен е Моуриньо.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР