Треньорът на новия носител на Купата на България по волейбол

...
Треньорът на новия носител на Купата на България по волейбол
Коментари Харесай

Найден Найденов: Играчите са жадни за трофеи, следващата цел е титлата


Треньорът на новия притежател на Купата на България по волейбол при мъжете Найден Найденов е останал извънредно удовлетворен от метода, по който неговият тим изигра шампионата. Бургазлии завоюваха трофея след триумф над Монтана с 3:0 гейма в монтанската зала "Младост".

"Успяхме да възстановим Георги Братоев оптимално бързо. Той имаше огромно предпочитание и сподели, че ще играе, тъкмо преди да почне мачът. Важно е, че издържа", съобщи след триумфа треньорът на Нефтохимик 2010.

"От началото на шампионата не играехме доста безапелационно. За всеки тим, който се построява, е мъчно. От предходната година в отбора са единствено двама – братя Братоеви. Другите всички са нови и би трябвало време, с цел да бъдем в синхрон", разяснява Найденов.

"Следващата цел е купата. След оптималната централизация е обикновено да има спад. Тези играчи са жадни за титли, желаят да печелят. От една страна е елементарно, от друга не толкоз да си треньор на такива състезатели. Първо би трябвало да успееш по този начин да ги ръководиш, че те да имат почитание и почит към теб. Но когато нещо би трябвало да се извърши, би трябвало да го кажеш 1-2 пъти, а не да го повтаряш постоянно", сподели Найденов. Неговият отбор стигна до трофея, без да загуби нито един гейм в трите си мача от финалния стадий на конкуренцията и прибави второ отличие във витрината си този сезон, откакто в края на септември завоюва и Суперкупата на страната. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР