Треньорът на националния отбор по волейбол за жени Лоренцо Мичели

...
Треньорът на националния отбор по волейбол за жени Лоренцо Мичели
Коментари Харесай

Лоренцо Мичели: Любо Ганев е голям мечтател, подмладяването е за Олимпийските игри през 2028

Треньорът на националния тим по волейбол за дами Лоренцо Мичели приказва пред медиите на откритата подготовка на отбора в зала " Христо Ботев ". Отборът на България отпътува за Япония, където в края на седмицата ще стартира присъединяване си в олимпийските квалификации за Париж 2024.

" Сменихме част от състава. Групата ни за квалификациите е доста сложна в лицето на три тима - Япония, Бразилия и Турция. Белгия също може да се каже, че е на нашето равнище. Отиваме да играем на допустимо най-високо равнище, ще срещнем отбори от международна класа. Целта ни е да победим тимовете от нашето равнище и да затрудним оптимално топ отборите ", оформи задачите италианският експерт.

" Младите започнаха към този момент да упражняват и да играят с нас. Целта е да доближат равнището на останалите. Те би трябвало да имат вяра и да усещат, че са част от плана за бъдещето. Вече видяхме, че с тези състезателки можем да се борим с всички европейски тимове. Сърбия, Италия, Нидерландия, Турция и Полша са международна класа. Пред тях ние отстъпваме като физика - те имат състезателки по 2 метра. Идеята е и ние да извикаме и да интегрираме в тима състезателки с сходни размери. В момента наподобява невероятно да победим тимове, като Япония, Бразилия и Турция, само че това е отбор, който се готви за бъдещето и би трябвало да се представим добре, с цел да създадем стъпка в вярната посока. Целта е да се даде нов игрови опит на тази група ", сподели още Мичели.

" Аз съм горделив да бъда народен треньор на България и, че президентът на федерацията Любо Ганев има високо мнение за мен. Той е огромен идеалист, който има цели. Ние интегрираме в тима млади девойки в този момент, с цел да имаме шансове да се борим да олимпийските квалификации за 2028 година. Но Любо Ганев в действителност е огромен идеалист ", сподели с усмивка треньорът.

" Работим към този момент една година дружно. По-опитните състезателки оказват помощ доста на младите. Важно е, че хората от моя щаб също доста оказват помощ. Това не е единствено Лоренцо, а и всички, които се трудят неуморно, с цел да върви напред този тим и младите да се интегрират допустимо най-бързо ", приключи Лоренцо Мичели.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР