Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас говори след победата с 3:1

...
Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас говори след победата с 3:1
Коментари Харесай

Дамбраускас: Тук съм, за да печеля титли и купи с Лудогорец

Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас приказва след успеха с 3:1 над Спортист в шампионата за Купата на България. Срещата бе формален дебют за литовеца отпред на " орлите ".

" Това беше един характерен турнирен дуел. Мач, в който първокласен тим играе против втородивизионен. В хода на първата част направихме много механически неточности, тъй като мисля, че проблемине ни бяха от неточности предиззвикани и от терена до някъде. Това не ме направи благополучен. На моменти бяхме малко по-бавни. Не можахме да използваме тримата зад тила на Кешеру. Въпреки това организирахме 2-3 рискови положения. През втората част започнахме да играем по-бързо, само че допуснахме гол. Но с изключение само че попадение се представихме по-добре. На-важното е, че победихме ", съобщи той.

" Не считам, че подценихме мача. Ние не сме губили централизация. Целта ни е да продължим в идната фаза. Не бих споделил, че подценихме дуела. Проумихме противника. Но имаше моменти, в които играхме по-бавно ", съобщи още той.

" В първия дуел за новата година е обикновено това. Мачовете, които играхме в Турция не могат да се съпоставят с формалните дуели. Не сме изцяло щастливи с това, което показахме ", добави той.

" Искам да преобладаваме 90 минути. Но това мъчно се получава. Това, което се опитваме да създадем на подготвителното игрище се опитваме и да го пренесем на терена ", призна Дамбраускас.

" Текпетей е доста значим за Лудогорец. Нямам подозрение за качествата му. Първите му голове пристигнаха малко късно. Но най-важното е, че той вкара няколко гола в Турция. Вярвам, че той има капацитет, който може да бъде употребен от Лудогорец ", показа наставникът на " орлите ".

" Моят жанр е да се съсредоточвам върху всеки идващ мач. Аз съм тук, с цел да печели трофеи и купи с Лудогорец. Не различавам сред шампионата и шампионата за Купата ", добави той.

" Когато започваш с мачовете след дълга пауза, много неща може да са изменени. Треньорите имат време да работят. Етър се показа добре в последните мачове. Ние би трябвало да имаме почит към тях и да се подготвим добре ", добави Дамбраускас.
 Лудогорец победи Спортист (Своге) с 3:1 за Купата на България
Лудогорец мина леко през Спортист и е осминафиналист за Купата

" Орлите " се постановиха с 3:1 над " шоколадите "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР