Треньорът на Левски Станимир Стоилов обяви решението си дали остава

...
Треньорът на Левски Станимир Стоилов обяви решението си дали остава
Коментари Харесай

Мъри напусна Левски, разкри скандални новини и каза кой е натрупал дълговете

Треньорът на Левски Станимир Стоилов разгласи решението си дали остава отпред на отбора. Той приказва в детайлности за проблемите по високите етажи на клуба. По думите му те най-много са свързани с генералния спонсор, който взима най-важните решения и има болшинство, написа Gol.bg.
 
" Заслужена победа. Имахме огромна доминация, само че за жалост не успяхме да вкараме втори гол. Не ми хареса динамичността в играта ни. Явно паузата от 21 дни е оказала въздействие. Държахме контрола на мача, само че би трябвало да означаваме обстановките си. Нашата уязвимост е при реализирането. Във фаза офанзива би трябвало да сме доста по-точни. Забелязах, че това не е динамичността на моя тим. Най-големият ни проблем е, че не можем да приключим головите си обстановки. На фона на Локомотив изглеждахме доста по-добре. Може да е имало напрежение и във футболистите и да се е отразило на динамичността. Спечелихме с същинска доминация. Виждам последователите с каква обич се отнасят към мен, тима и клуба. Аз им отговорих, че им подсигурявам почтеност. Ако работя в различен клуб, а не в Левски, ще работя като треньор. Дойдохме да спасим клуба. Много е елементарно да покажем какво сме създали. На терена се вижда, във финансова позиция е на огромен плюс през 2022 година. Клубът от всякакво естество е на позитивно. Направихме лъвски скок. Не се оплаква, в този момент ще е по-трудно да надграждаме. Спазваме финансовата дисциплинираност. Левски би трябвало да се ръководи по верния метод. Други хора ще вземат решение по какъв начин да го вършат. Ако една рана не я почистиш в точния момент, даже да я зашиеш, тя ще загнои ", съобщи Стоилов.
 
" Дали ще продължа да работя? Отговорът ми е, не! Притеснява ме метода на ръководство и решенията, които се взеха. Клубът беше банкрутирал във всяко едно естество, когато дойдохме. Работата през тази година. Футболният клуб регистрира в три посоки. Любовта на почитателите мога да сложа оценка от " 6+ ". Второто направление е финансовата страна на нещата. Можем да забележим резултата елементарно – към 18 милиона доход и разход към 12 милиона, както и сред 5 и 6 милиона облага. Затова оценката ми е отличен. Третото е игровият аспект. След толкоз години очакване нямахме трофей, успяхме да вземем подобен. Напълно справедливо триумфирахме в Купата. Имахме и отрицателна серия против ЦСКА, а в този момент победихме два пъти и два пъти завършихме наедно. В мачовете с Лудогорец също имахме предимство в някои мачове. Имаше и такива, в които Лудогорец бе по-добър, само че играхме равностойно или по-добре много пъти. Имахме популярни европейски вечер. Имаше и отрицателна серия, само че това може би се дължеше и на неналичието на усмивка на старши треньора. Слагам оценка към " 4 – 4+ ". " Във всяка друга страна, при такива резултати, шефовете и треньорите щяха да получат нови контракти. Също не съм удовлетворен, че спонсорът има преобладаваща роля във вземането на решения в клуба. Преди повече от година имах среща с Иво Ивков, Мило Борисов, Наско Сираков и Лъчезар Петров. Тогава споделих, че ще имаме проблеми, в случай че продължаваме по този метод и че Левски не е като всеки различен клуб. Говорих час и половина и може би ми се смееха и ме подцениха. След това не идвах благополучен на тренировките, тъй като имаше кавги в клуба ", добави той.
 
" По принцип спонсорът няма право да господства и ръководството, това на никое място го няма по света. Ако клубът изкара 5 милиона доход, то спонсорът можеше да вземе 10% от сумата – 800 хиляди лв.. След назначението на изпълнителния шеф започнах да застрашавам, че ще си потегли, в случай че не се махнат избрани точки от този контракт. Ако се даренията бяха включени в 10-те %, то аз щях да си потегли на момента. Не желая да заробваме клуба с нови отговорности. Към днешна дата има доста отговорности, които не са опростени ".
 
" Следващите неразбирателства бяха за LED системата. Левски не получи нищо от всички мачове, с изключение на на " Георги Аспарухов ". Освен това се изплаща тази система, не знам докога и по каква причина ".
 
" Другата тематиката, която ме визира – за прехвърлянето на Роналдо. Беше казано, че е подарък за Стоилов. Фирмата спонсор даде парите назаем с дребна рента, дружно с % от бъдеща продажба. Това бяха непрекъснатите кавги, които се разразяваха за финансите в клуба. Собственикът на клуба трябваше да се намеси на доста по-преден проект, тъй като не виждам причина за уволняване на изпълнителния шеф. Сигурно бъркаме и двамата, само че работещите хора са там, с цел да се пробват и да вършат неточности. Не виждам по какъв начин такива резултати може да доведат до уволняване. При това всичко се случи при тежки условия. Вече бяхме ненужни, когато издърпахме клуба от калта. Следващият, след Ивков, щях да съм аз. Надзорният съвет смени представител на почитателите, на база на неща, които притежателят е чул. Ако за това се смъква представителя на почитателите, то и аз значи би трябвало да бъда уволнен.
 
" Аз пристигнах не с мисъл да направя загуба или победа. Предложиха ми даже да направя още един мач и тогава да си вървя. Това беше върхът! Обадих се през днешния ден и на спонсорите, с цел да кажа, че завършвам. Исках да бъда оправдателен към тях. Собственикът на компанията беше благоразположен и ме предложения да остана до лятото. Аз си мислех, че ще ми даде нов тригодишен контракт и за него стана доста неудобно. Казах и какво не ми е харесало. Спортно-технически не съм имал проблеми и никой не ми е пречил. Със Сираков сме мислели постоянно еднообразно. Там няма забележки. Проблемите в ръководството обаче рано или късно рефлектират върху спортно-техническата част. В работещ клуб можеше да се намерят решения за прехвърляния, които в този момент не успяхме да сторим ".
 
" Ивков беше назначен от Сираков. Ние сме се виждали единствено на " Здравей " преди да стартира в Левски още веднъж. Отскоро ме пришиха и към фенски организации ", продължи експертът.
 
" Няма да съм аз този, който ще взе участие в заробването на клуба. Скандалите стартират и в този момент сред почитатели и притежател. В Левски би трябвало да царува мир сред фракциите. Не мога да седнал съм на скамейката да виждам разцепление. След като не може да се реализира обединяване, то очевидно няма смисъл да съм тук. Поставих през вчерашния ден две условия, с цел да остана. Първото изискване беше да се размени УС с преобладаваща квота на работещи хора от Левски, без да посочвам имена и мои стремежи. Исках работещи чиновници на Левски, с цел да може да пазиме ползите на клуба. Второто изискване беше да остане екипа с Ивков и да ни се даде едногодишен проект. Ако не ги изпълнихме, то щяхме да си тръгнем. Ако изпълнителният шеф е прислужник на клуба, то това щеше да докара до нови 11 милиони към Национална агенция за приходите ".
 
" Това, което заварих 1.5 години след началото на неговата власт, не беше прелестно. Решението за махането на Ивков и пасивността по време на свадите, бяха показателни. Сираков взе решението под напън на спонсора. Няма мощ на света, която да ме убеди в друго. Трябваше той да се намеси по-рано, с цел да решим проблемите, в случай че искахме да работим дружно. Явно не желаеме. С безучастие не се взема решение нищо. Надявам се това да се случи отсега нататък. Ако бях отишъл в различен тим, нямаше да ме интересува управническата част. Щях да виждам треньорската работа единствено. Това обаче е моят клуб и желаех да го спасим. В началото бяхме сами. Всички се чудеха дали щяхме да се провалим и чакаха да се провалим. Никога обаче не ме е било боязън от неуспех. Очаквам да се налеят доста повече пари в клуба в този момент от спонсора. Това се случи и по време на предходния ми престой, по времето на Тодор Батков. Парите са средство за решение на проблеми, само че трябваш можещи хора. Дано не залитнем и в тази тенденция. През тази година съблюдаваме финансова дисциплинираност, с цел да не нарушаваме бюджета ", съобщи още Стоилов.
 
" Разединението е видно и там, няма да си затварям очите. Притеснява ме какво оставям. Оставям един клуб, който след два месеца ще направи огромна облага от 2-3 милиона от спортна екипировка. Оставяме футболисти, които бяха 0 лв., а в този момент са с голяма цена – спорим дали са четири или пет милиона. Да не звучи безочливо, мисля, че играем най-хубавия футбол в България. Цяла България да се обединят, няма да имат 6500 членски карти ", сподели още той по тематиката. Стоилов бе безапелационен, че по спортно-техническата част не е имал никакви проблеми.
 
" Спортно-технически не съм имал проблеми. Никой не ми е пречил. Със Сираков във футболното направление сме гледали постоянно в една посока. Проблемите в ръководството постоянно въздействат във футболната част. Трябваше да се заплати дребна сума, с цел да се вземе един състезател, споделиха, че няма пари и приключихме, не успяхме да седнем на една маса ", добави към този момент някогашният треньор на " Левски ".
 
" Защо си потеглям макар любовта на хората? Обещах на хората почтеност. Ивков има доста проблеми, в никакъв случай не съм го познавал. Той бе поканен от Сираков. Говорил съм с него 1-2 пъти по юридически въпроси. Даже кафе не сме пили. Стигна се до там да ме пришиват към фенски групировки. Ако аз съм взел участие в някаква композиция, Мъри Стоилов в никакъв случай няма да работи повече за Левски. Казах на Сираков, че 13 години единственото ми изискване беше да бъде назначен, тъй като смятах, че това беше единственият метод Левски да излезе от тази срамна обстановка ".
" С безучастие не могат да се решат проблемите, оттук-нататък се надявам да се оправят. Ако бях в различен тим нямаше да ме интересува кой ръководи и по какъв начин. Но това е моят клуб, клуб, който пристигнах, с цел да го спасим. Тогава бяхме сами, всички гледаха, всеки се чудеше дали ще успеем и чакаха да се провалим. Но мен в никакъв случай не ме е било боязън от неуспех. Не мога да предсказвам какво ще се случи. Очаквам да се налеят повече пари от спонсора. Парите са средство да решиш проблеми, само че не ги вземат решение. Дано не залитнем в тази тенденция, тъй като през годината съблюдаваме финансова дисциплинираност ".
 
" Вече си мисля, че ме познават като темперамент и метод на деяние. Нека аз да бъда отговорния, в никакъв случай не ме е било боязън да бъда отговорен за истината, когато става въпрос за Левски. Когато предния път си потеглих, неслучайно споделих, че ми режат пръстите един по един ". " Връзката не е разрушена чисто в работен проект. Това е моята истина и аз съм пришит за нея. Ако Ивков беше откраднал или нещо скрил, или нещо измамил, аз щях да съм първият, който ще го замеря с камъни. Не мога да заставам, тъй като повече обичам Левски ".
 
" И различен път са ме обиждали, като съм се прибирал на " Герена " без да погледнат истината. По-добре да ме назовават изменник с истината, в сравнение с изменник, който прикрива ръководството. Аз 13 години бягах от порочното ръководство. Предлагаха ми пари и обещания. Не знам какъв брой години ще очаквам, ще се завърна, като ми хареса ръководството и ме поканят. Обикновено, в случай че не ми харесва ръководството, бързо завършват и диалозите. Това са неща, които не зависят от мен ".
 
" Платените чиновници сме тук, с цел да приказваме, когато работим. Тук сме да пазиме клуба. От финансова позиция с Левски постоянно сме били правилни. Левски ме е основал и ми е подал ръка, първо го дължа на Левски. За да напусна Левски ми костват много пари, които ми стояха на моята сметка и чакаха единствено да бъдат преведени, само че аз се отхвърлям от тези финанси и ще останат в клуба. Моите пари и бюджета на клуба постоянно съм си изкарал. Няма клуб, в който да съм работил и в който да съм го оставил на минус ".
 
" Поръчваме музиката в чалготека, Левски е различен клуб и не може да се поръча тук. Във футбола не се поръчва музика, в случай че не разбираш. Затова не желая да ме целят с камъни, тъй като тази обич ще се обърне в отрицателен проект. Дойдох с моята си концепция и никой не съумя да ме отклони. Клубът е на добра основа и може да тръгне нагоре. Тези играчи могат да държат високо равнище. Трябва да бъде в битката за купата ".
 
" Сираков взе решението под напън, който не съумя да устои. Пред мен сподели, че не е по този начин, само че аз го познавам. Между него и Ивков нямаше такива огромни проблеми, които да не могат да се решат. Аз съм признателен, че оказват помощ и дават пари напред, само че на никое място не вземат участие в ръководството. Футболният бизнес не е за всеки. Един от хората, които бе от ръководството беше отишъл да гледа мач с Локомотив София на " Надежда ", а той се играеше на " Васил Левски ". Плачевно е. "
 
" Ще продължа да виждам мачовете на Левски. Не ми се желае да повеждам други борби. Може би след време ще си дам мнението. Имах фантазия с " Левски на левскарите " да изплатим дълга към Национална агенция за приходите. Срещна отпор от почитателите. Нормално е. Исках да станем като Реал Мадрид и Барселона. Започна да се разяснява думата акции прекалено много и това ме тормози. Чувах го от доста страни, даже от притежателя. Акциите би трябвало да седят в някоя огромна компания или в голямо съдружие. След като има спонсор, няма мотив Сираков да не е преносител на акциите. Работещите вадят задоволително пари ".
 
" Съжалявам, че не си потеглих по-рано. Щеше да е провокация да се решат тези проблеми. Те не са толкоз огромни, тъй като на следващия ден ще излязат да ви кажат какъв брой милиона са налели, а тези пари ги завоюва Левски. Не печелим нищо от LED системата по другите игрища, а в този момент Левски изплаща част от LED системата, не знам под каква форма. Направи се прекомерно доста напрежение в клуба и по тази причина отложихме конференцията, която имахме, по мое гледище ”(за виновниците за задлъжняването на Левски). Между 4 и 6 милиона варираха отговорностите, които е направил всеки притежател. Иво Тонев няма отговорности към Национална агенция за приходите, само че има към 15-16 милиона за Сектор " А ". Божков е понижил към Национална агенция за приходите, само че е взел от стадиона. При Батков има 4 ли са, 5, 6 ли са. Трябва финансист да изясни. Бяха начислени от цяла България даренията към налозите. Някои месеци, в които не плащахме, беше, с цел да платим на някои футболисти, към които имаше незабавни отговорности ".
 
" Много рядко ми се случва да бъркам в преценката си във футбола. Знам какво ще се случи и в случай че бях траял, щях да отчайвам доста хора. Отборът играе с въодушевление и го оставям в положително положение. Никога не съм бил за един мач. На помощниците им споделих през вчерашния ден, че ще напусна ", показа цитираният от " Тема спорт " Стоилов.
 
" Сегашният тим беше основан доста по-евтино от този при предния ми престой, само че към този тим би трябвало малко повече самообладание, тъй като им би трябвало убеденост. От доста ниско равнище потегли, а внезапно го подложихме под напън и напрежение. Те направиха скок откъм резултати, а игровият им жанр не беше изчистен. Тези момчета с положили доста огромни старания. Смятам, че следващата година Левски може да е с много стъпала по-напред, в случай че резервира тима си ".
 
С Краев работихме доста, сменяхме му позиции, в случай че не друго, най-малко го научихме да играе с глава. Трябва им време. Да вземем Марин – той е на 18 години, не е още израснал. Те са млади и ги натоварихме с голямо напрежение. Пламен играе, израства и работи. Неслучайно Левски с тези играчи има огромни запитвания. За Хосе спорим дали 5, или 6 милиона ".
 
" Ако този тим се резервира, Левски няма заплаха да наподобява зле, само че в случай че се продадат някои и не се добави качество, има заплаха. Но Левски би трябвало на живот и гибел да почисти отговорностите си към Национална агенция за приходите.
 
" Не ми се желае да има отлив на последователи. За спортната форма ще дават отговор виновните хора. Не разбирах корпоративните връзки. Аз съм за ръководство на изпълнителния шеф и спортния шеф и естествено притежателя. При корпоративните считам, че идват да ръководят чиновници на другите и има прикриване. Пепи Ганев беше представител на почитателите и той имаше достъп да всичко, тъй че всичко бе намерено за хората. Той присъстваше на част от свадите. Ако трябваше да се смени Ганев, да бяха поставили различен, който да е покрай почитателите. Решенията би трябвало да се взимат на терена спортно-техническите и в къщата управителните. Ако желаят да взимат целия клуб и да ръководят, само че да ни споделят какво да подписваме – не благодаря. Никога не сме казвали, че не сме желали спонсора. Искаме чисти връзки и постоянно интереса на клуба.
 
" Има доста хора, които са ми ядосани, тъй като не направих взаимни отстъпки. В името на Левски не върша. Аз бях благополучен служащ в Левски. Ние сме царе да развалим неща, които работят. Слагам и себе си включително. И предходния интервал не съумях да спра разпадането на отбора, които влезе в Шампионската лига ”.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР