Треньорът на Левски - Станимир Стоилов, даде пресконференция преди дербито

...
Треньорът на Левски - Станимир Стоилов, даде пресконференция преди дербито
Коментари Харесай

Мъри: В Левски няма страх от загуба! Можем да се надиграваме с всеки, ако играчите са здрави

Треньорът на Левски - Станимир Стоилов, даде конференция преди дербито с ЦСКА в неделя. 

„ След като си изгубил, настроението би трябвало да е минорно. В идващия мач би трябвало да играеш на по-високо равнище, с цел да си върнеш футболната убеденост. Като се има поради, че мачът е най-голямото дерби в нашия шампионат, футболистите го чакат с неспокойствие. Имаме съществени проблеми, само че останалите играчи би трябвало да дадат повече от опциите си. Знаете казуса с Бари, Сундберг продължава да има проблем. За Петрис ще преценяме на последната подготовка. Другите играчи са подготвени да вземат присъединяване в мача ”, стартира Стоилов.

„ Мачът май месец беше с голям заряд за нас. Голяма част от играчите не бяха взели участие на такова равнище. Сега също е дерби мач. Трябва да е пределно ясно, че всеки би трябвало да играе на 100%, да съблюдава тактическата дисциплинираност. Без предпочитание и упоритост в този мач не може да се взе участие. Предполагам, че никой от играчите не живее с предишното. Когато има мач с ЦСКА, постоянно би трябвало да печелиш ”.

„ Откакто съм футболист и треньор на Левски боязън от проваляне няма. Това е към този момент 30 и няколко години. Левски се тормози от това дали ще може да играе на максимума на опциите си. ЦСКА е от грандовете на българския футбол и постоянно дуелите приключват с незнайни. При тях има стабилизиране от резултати и игра. Вървят устойчиво в шампионата ”.

„ Според мен ЦСКА е по-добре комплектован като тим, с по-добра упоритост и по-добра тактика на игра. Имат нов упорит треньор. За мен най-важно е по какъв начин ще наподобява нашият тим. Ако играем на оптималното си равнище и не спечелим, значи съперникът е бил по-добър ”, продължи той. 

„ Винаги съм желал новите футболисти да приказват с качествата си на терена. И Шеху ще би трябвало да покаже на терена какъв брой е добър. Не обичам да давам предварителни оценки. Факт е положителното му равнище през последните години. Това нещо би трябвало да го отбрани на терена. Положителното при него е, че без проблем може да играе на три позиции. В другите години е играл на другите позиции. Това е една от аргументите да можем да имаме по-голямо успокоение. Ние имаме непрестанни усложнения, в този момент можем да сме по-спокойни. Това беше една от първите аргументи за прехвърлянето. Имам наблюдения над играта, знаех качествата му. Агентът му сподели, че е свободен и реагирахме за ден и половина с виза и наблюдения за представянето му през последната година. Около 13 юни му беше последния мач за националния тим на Нигерия. Това не значи нищо. Важно е по какъв начин ще играе за Левски. Искам да виждам моите играчи да играят мощно за Левски. За нас е позитивно, че успяхме да реагираме и да притеглим състезател с такава визитка ”.

„ Ако си футболист на Левски и нямаш хъс, предпочитание и упоритост, си сбъркал специалността. Най-голямото дерби е спомагателна мотивация. Загубата предходната седмица също. Без тези неща не можем да приказваме за по-нататъшни стъпки във футбола. Футболистите би трябвало да оценят момента ”.

„ Аз считам, че в случай че всички играчи са здрави и можем да окомплектоваме състав, Левски има много положително равнище в България. Можем да се надиграваме с всеки в България. От тази позиция нямам терзания. Левски израстна доста през последната година. При нас е значимо всеки състезател да е здрав, тъй като броя при нас е дребна. Ние до момента в дерби мачове постоянно сме били горди. Левски играе футбол, който се харесва на хората, и ще продължим да го развиваме. Мисля, че може още да се подобрим. Важно е да запазим желанието и упоритостта ”.

„ ЦСКА има опция да играят разнообразни хора. Не е толкоз елементарно да определиш състава им. Познаваме всички играчи. Преди мача ще има задоволително време. Предполагам, че хората, които се грижат за тревното покритие на Националния стадион, ще създадат всичко, с цел да бъде кадърен за игра. Съдиите имат моята приемливост. Въпросът е двата тима да проведат футболна борба, с почит към съдииите. Ангажимент и на треньорите, и футболистите е да водим борба в разпоредбите на футбола. Не искам да се основава напрежение към съдията преди мача ”.

„ Първата обстановка се разграничава от втората. Първата е игрова обстановка, в която основният арбитър може да пропусне. Там казусът е съдията на ВАР за какво не го е повикал (б.а мачът с ЦСКА 1948). При втората е противоположното. При 10 повторения да си несръчен се колебая, да си прислужник - съм сигурен ”.

„ Левски има алтернатива на два поста. Ако Ноа и Бари бяха здрави, нямаше да имам. Играчите на Левски би трябвало да оставят всичко на терена, с цел да не търсим след това непотребни оправдания. Последното нещо, което желая да диря са оправдания. Трябва да се появи алтернатива с прекомерно имиджова като визитка на играча, с цел да мислим за нов трансфер. Трябва да е в ниски финансови параметри. Тук в договорката по този начин съумяха да се случат нещата. Вече става интервал, в който играчите не са играли в дълъг интервал ”, приключи той. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР