Треньорът на Левски Николай Костов засипа със суперлативи вратаря Пламен

...
Треньорът на Левски Николай Костов засипа със суперлативи вратаря Пламен
Коментари Харесай

Костов: Страхотният Пламен Андреев ни спаси

Треньорът на Левски Николай Костов засипа със суперлативи вратаря Пламен Андреев за изявите му в мача със Славия. Специалистът призна, че отборът му е можел да загуби срещата предвид на показаното през второто полувреме.


" През второто полувреме имаме справедливи играчи да сме толкоз зле. Отпаднаха физически някои футболисти – Евертон Бала, Мислович взе да отпада, Охене. Затова се получи и такава игра. Полузащитниците не можеха да взаимодействат, нямахме висока преса. Наруши се въобще салдото в играта ни и започнахме да издъхваме на чисто футболен език ", стартира Костов.

" Бях на линията непрекъснато, не ми позволяват да влизам на терена. С помощниците непрекъснато обсъждахме някакви неща. Няма да излъжа в случай че кажа, че Славия заслужаваше повече, даже да завоюва мача. Но имахме добра сила и необикновен Пламен. Беше мъчно на всички играчи, само че се борихме за всяка топка, колкото можем, и победихме. Първото полувреме имахме положителни обстановки, положителни излизания от втора линия, положения. Но второто полувреме се наруши физическият баланс и стана тотално друга игра. Имаме доста нови играчи – Евертон Бала без подготовка, Мислович пристигна късно. Охене имаше проблеми по време на подготовката. Няма по какъв начин да вършим прилика с Крумовград, тъй като тогава играхме повече от полувреме с човек по-малко. Те не ти дават доста благоприятни условия да контролираш по-добре играта. Това може би е асъдействало за това физическо безсилие. Не бива обаче да има суматоха, тъй като победихме. Имаме време да си създадем разбори какво сме създали добре и какво зле ", продължи треньорът.

" Притеснени сме от второто полувреме, несъмнено. Ние сме наблюдателни хора, гледаме кой по какъв начин работи на терена, какъв е размерът от работа. В какви зони, какъв брой е спринтовата работа. Неща, които са чисто в анализите на седмицата. Притеснени сме, тъй като не сме свежи. Няма обаче да се освежим в случай че легнем да спим и ядем единствено. Ще се освежим с тренировки, разтривки, има си способи, които използваме. Надявам се, че против Лудогорец ще сме по-добре. Там и психически е друга играта. Късметът ни покри против Славия поради положителния колектив и сила. Вярвам в тези неща, чета такава литература. Борихме се за всяка топка. Първото полувреме играхме доста добре. Обаче второто играхме едва и последните усещания остават най-трайни. Излиза, че все едно сме недоволни от победа над толкоз стойностен тим ", сподели още той.

Той разяснява и слуховете за привличане на нов вратар. " Не е правилно. Пламен Андреев е нашият вратар. Имаше такива трудове тъкмо преди предходните дербита и той стартира да прави неточности. Пламен обаче е постоянен, той е в доста добра форма. Имаме си вратар и не мислим за други. Има си моменти, в които се мисли за селекцията и ще бъде оповестена на какви позиции въобще търсим играчи. Пламен обаче непрекъснато прогресира. Само в случай че психически му се наруши салдото, почва да прави неточности. Контузиите са въпрос, над който мислим доста. Трябва да мъдрувам, да връщам лентата над летния интервал, когато се подготвяхме единствено две седмици. Имахме 6 евромача, дуели с 10 души и това даде отражение. Сега новите ни футболисти в действителност не са подготвени за игра. Те се включиха в края на подготовката, а и са нови – не са приспособени към метода ни на игра ", приключи наставникът на " сините ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР