Треньорът на италианските гимнастички Жулиета Канталупи разкри пред БНТ, че

...
Треньорът на италианските гимнастички Жулиета Канталупи разкри пред БНТ, че
Коментари Харесай

Жулиета Канталупи: За силната гимнастика трябват време и психика

Треньорът на италианските гимнастички Жулиета Канталупи разкри пред Българска национална телевизия, че работи с готовност и голяма любов към спорта най-много поради желанието да бъде по-близо до триумфите на нейните родственички. Тя е внучка на именитата българска гимнастичка и треньор Жулиета Шишманова и щерка на приетия експерт Кристина Гюрова.

Италианският тим взе присъединяване на Европейското състезание, което се организира в Израел.

„ Много съм удовлетворена, тъй като не постоянно надпреварите вървят както желаеш. Многобоят не беше доста добър ден за нас. Но беше значимо девойките да се съберат и на финалите да играят добре. Радвам се по какъв начин играха през днешния ден “, показа Жулиета Канталупи.

Тя изведе на килима на шампионата в Тел Авив две самостоятелни състезателки – София Рафаели и Милена Балтасари.

„ За да се изработят комплицирано детайли, би трябвало време и най-много душeвност, с цел да може на съревнование да си ги направиш. Много обичам по-сложна гимнастика и девойките като излязат на килима да остане нещо. Освен като темперамент и хармония, да има и нещо мъчно, никой различен да не го прави “, сподели още Канталупи.

През годините, като треньор, Жулиета Канталупи съумя да покаже собствен почерк в художествената гимнастика.

„ За мен е горделивост да съумея да направя нещо, което да е малко по-близко до това, което съумя да създадат баба ми и майка ми. Искам да се гордеят с мен “, добави внучката на Жулиета Шишманова.

Нейната възпитаничка – младата състезателка София Рафаели – призна, че не е съумяла да се оправи доста добре в многобоя. Италианката е дебютантка на сходен конгрес, само че направи доста мощна поръчка за сполучливо бъдеще.

„ Много съм удовлетворена, за мен всичко мина по проект. В многобоя не бях в час, просто желая всичко да е съвършено и се надявам да продължим да работим без триумф “, сподели София Рафаели.

Автор: Моника Симеонова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР