Треньорът на Христо Христов - Живко Николов, обясни защо съдиите

...
Треньорът на Христо Христов - Живко Николов, обясни защо съдиите
Коментари Харесай

Разкритие: Олимпиадата е поредната сеч за България от датски съдия

Треньорът на Христо Христов - Живко Николов, изясни за какво съдиите не са зачели за сполучлив третия опит на варненския щангист в изтласкването в категория до 109 кг на Олимпиадата в Токио. Николов подвигна 222 кг, които му носеха бронзов орден в дуела, само че съдиите разгледаха опита и го оповестиха за несполучлив.

"Имаше леко трептене на ръката, само че такива опити са минавали за сполучливи на доста надпревари. В случая журито се съобрази за решението с първия опит на руснака. И той беше сходен, само че го оповестиха за несполучлив. След това направиха същото и с Ицо, с цел да покажат същите критерии. Ако бяха признали опита на руснака, щяха да признаят и опита на Ицо, и той завършваше трети ", сподели за "Петел " Живко Николов.

"Същата тази съдийка от Дания - Тина Байтър, лиши Ицо от златен орден преди три години на европейското за кадети в Италия. Тогава в изтласкването Ицо тласна 203 кг, само че датчанката разгласи опита за несполучлив и присъди златото в придвижването на нидерландец. По-късно тази датчанка е ощетявала и други двама наши щангисти ", добави Николов.

"Всъщност нямаше да приказваме за третия опит на Ицо във второто придвижване в Токио, а в случай че беше изхвърлил 192 кг при третия си опит. Тогава сигурно ставаше трети в дуела. Тази тежест бе по силите му, само че малко смъкна таза. На тренировки е изхвърлял повече. Но времето е пред Ицо. Той ще придобива опит, а в неговата категория щангистите подвигат най-вече, когато навършат 24-25 години ", сподели още Живко Николов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР