Треньорът на Боряна Калейн Марияна Памукова заяви, че е доволна

...
Треньорът на Боряна Калейн Марияна Памукова заяви, че е доволна
Коментари Харесай

Марияна Памукова: Боряна Калейн вече е много осъзнат състезател, доволна съм от моментната ѝ форма

Треньорът на Боряна Калейн Марияна Памукова съобщи, че е удовлетворена от своята възпитаничка след извоювания златен орден в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в София.

Калейн заслужи купата в самостоятелната конкуренция, откакто приключи със общ брой от 137.300 точки, изпреварвайки Стилияна Николова, която остана със сребърното отличие.

" Доволна съм, защото тя изигра доста постоянен многобой, изигра четири съчетания без груба неточност с значително показана компликация, тъй че съм удовлетворена. На всички уреди има заложена повече компликация, в сравнение с тя съумя да изиграе ", съобщи Памукова.

" Тя към този момент е доста съзнателен играч, извънредно целеустремено работи в залата. Работим върху това да надграждаме нейната компликация, да стабилизираме пируетите, да стабилизираме изхвърлянията, надлежно рисковите детайли да се получават по-добре. Нашата подготовката беше планувана тя да стартира по-късно тази година за да бъде във върхова форма, когато предстоят най-важните надпревари, тъй че аз съм удовлетворена на този стадий от нея ", продължи тя.

Наставникът на Боряна Калейн приказва още и по тази причина какво следва за родната състезателка във времето до Олимпийските игри в Париж 2024.

" Първоначално бяхме решили да играе на по-малко надпревари, само че поради това, че е с четири нови композиции, които са доста по-сложни от миналогодишните, взехме решение, че ще има потребност от малко повече изяви. Вече имаме противоположна връзка за това на какво можем да наблегнем още да бъде малко по-категорично като осъществяване, с цел да може по-лесно да се съдийства и надлежно зачита. Това беше първа доста значима стъпка към олимпийските игри в Париж ", разяснява Марияна Памукова.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР