Треньорът на Байерн Мюнхен Томас Тухел похвали отбора си, въпреки

...
Треньорът на Байерн Мюнхен Томас Тухел похвали отбора си, въпреки
Коментари Харесай

Томас Тухел: Бяхме равностойни на най-добрия отбор в Европа

Треньорът на Байерн Мюнхен Томас Тухел похвали тима си, макар отпадането им от Шампионската лига от Манчестър Сити след тъждество 1:1 в четвъртфиналния мач-реванш и общ резултат 1:4.

Тухел, който пое поста след уволнението на Юлиан Нагелсман в края на март, видя тима си да отпада от втори шампионат за две седмици, откакто баварците бяха изхвърлени и от Купата на Германия от Фрайбург в осминафиналите.

" Много съм удовлетворен от двата мача против Манчестър Сити и от метода, по който се представихме на реванша. Завършихме наедно с най-хубавия тим в Европа сега. Имаше разлика в самочувствието и формата. За дребното положения, които допуснахме в двата мача, бяхме осъдени. Не мисля, че резултатът отразява показаното ", сподели Тухел.

Баварците изиграха мощно първо полувреме, само че Лерой Сане и Джамал Мусиала пропуснаха благоприятни условия.

" Имахме задоволително шансове. Но с цел да победиш най-хубавия тим, ти трябват повече от 100 %. Имаш потребност и от малко шанс, някой рикошет, статично състояние и би трябвало да реализираш тези златни шансове, които получаваш. Държахме Сити напрегнат, даже повече, в сравнение с в Манчестър. Но, както предходната седмица, нямахме шанс ", добави Тухел.

Байерн към момента е в борбата за рекордна 11-та поредна купа в Бундеслигата, с две точки преднина пред Борусия Дортмунд и шест мача до края на сезона.

" Видяхте през днешния ден, че можем да играем на високо равнище. За страдание от време на време в един мач равнището на централизация не се поддържа. Трябва да спрем тези неща " сподели Тухел, който получи червен картон на пейката против Сити за оборване на съдийски решения.

Неговият ученик Лерой Сане съжалява за пропуща през първото полувреме, който можеше да промени развоя на реванша.

Сане се озова на чиста позиция през първото полувреме при 0:0, само че не съумя да осъществя.

" Изиграхме добър мач. Трябваше да вкарам още през първото полувреме. Не беше елементарно, тъй като първия мач загубихме с 0:3. Това не трябваше да се случва. Натиснахме добре, контролирахме играта и спечелихме доста топки в централната линия. Кой знае какво можеше да се случи, в случай че бях уцелил вратата при обстановката в 17-а минута ", сподели Сане, представен от BT Sport.

Йозуа Кимих твърди, че баварците са пропилели много благоприятни условия да се разпишат в хода на двете срещи.

" Жалко е, че не поведохме, не успяхме да използваме възможностите, които имахме. Исках да видя по какъв начин би се развил мачът, в случай че резултатът беше станал 1:0 през първото полувреме. Поглеждайки обратно към всичките 180 минути от този дуел, явно е, че имаше единствено 20 или 30 от тях, които не можахме да играем добре. Не мисля, че единствено знамение е можело да ни избави. Можехме да вкараме три гола и даже повече ", сподели Кимих пред DAZN.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР