Треньорът на Барселона Ернесто Валверде засвидетелства своето уважение към Интер

...
Треньорът на Барселона Ернесто Валверде засвидетелства своето уважение към Интер
Коментари Харесай

Валверде: Интер е като Антонио Конте – солиден

Треньорът на Барселона Ернесто Валверде засвидетелства своето почитание към Интер преди утрешния мач сред двата клуба в група F на Шампионската лига. Според испанския експерт Антонио Конте към този момент е придал част от своите личностни характерности на отбора си.

И за двата тима успеха в утрешния мач е особена значима, откакто те стартираха акциите си с ремита. Докато Барса устиска 0:0 против Борусия в Дортмунд, до Интер едвам се измъкна от сензационно проваляне против Славия Прага. Фактът, че мачът се играе на „ Камп Ноу” слага „ блаугранас” в ролята на любимец, но Валверде посочва, че е наясно какъв брой тежки 90 минути предстоят на тима му.

„ Интер се трансформираха доста спрямо предишния сезон, в този момент с нов треньор и доста разнообразни играчи”, разяснява наставникът на Барселона.

„ Те имаха впечатляващ старт на сезона в Серия А, където завоюваха всичките си мачове дотук. Затова чакам сложен тест. Всякакви препратки към предишния сезон (когато двата тима още веднъж бяха в една група – б.р.) са относителни, тъй като те се трансформираха толкоз доста, а в този момент получиха от солидността на своя треньор. Ще ни бъде мъчно да ги преодолеем, само че това е мач, който имаме намерение да спечелим.”

„ Ще играе ли Меси? Трябва да забележим по какъв начин ще мина днешната подготовка, тъй като Меси и Усман Дембеле участваха в част от вчерашното занятие. Ще забележим дали можем да разчитаме на тях или не. Очевидно не мога да бъда удовлетворен от тези травми, само че пък и не се безпокоя. Антоан Гризман е кадърен да играе както по лявото крило, по този начин и в центъра, а отдясно разполагаме с още играчи.”

„ Атмосферата в съблекалнята е добра и ние работим доста мъчно да бъдем обединен отбор. Всяка година стартираме с чувството за напрежението да печелим. Разполагаме със състав, който може да завоюва всичко, въпреки от време на време да се получава, а различен път – не.”

„ Срещу Интер ще бъдем на личен терен и изглеждаме надеждни. Не знам кой е любимецът в утрешния мач и не се интересувам от това. Всички са наясно, че би трябвало да спечелим и ще дадем най-хубавото от себе си”, добави Валверде.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР