Треньорът на българската тенисистка Виктория Томова - Михаил Кънев говори

...
Треньорът на българската тенисистка Виктория Томова - Михаил Кънев говори
Коментари Харесай

Треньорът на Томова: Виктория може да стигне до Топ 50, а дори и по-далеч

Треньорът на българската тенисистка Виктория Томова - Михаил Кънев приказва пред медиите преди срещата на националката ни със Серина Уилямс на " Уимбълдън ". Виктория се класира за II кръг, откакто победи Тереза Смиткова (Чех) със 7:6, 6:1. Това беше четвърти триумф за 23-годишната софиянка.

" До една-две години Вики може да влезе в Топ 50. Само да е здрава. Има опция и по-напред да отиде. Смиткова беше преодолима съперничка. Вики сподели, че е в добра форма. Очаквахме сходно показване. Игра даже по-силно от квалификациите, които за нея бяха психическа преграда.

 Снимка 366261
Източник:

Винаги е харесвала тази настилка. Странно е, че ние в България нямаме тревни кортове, а навръх " Уимбълдън " Цвети Пиронкова и Григор Димитров реализираха най-големите си триумфи. Вики има богат боеприпас от удари. Харесва й да бъде по-агресивна.

За Вики ще бъде основно да се раздаде. Най-силното оръжие на Серина е нейният сервис, който доближава съвсем до 200 км/ч. Необходима е добра реакция. Късметът да играе на втори сервис също ще е значим. Трябва да бъде доста постоянна и да я разхожда из корта. Винаги е показвала шампионски темперамент. Когато загуби точка, става още по-концентрирана. Понякога отпада във II или III кръг на шампионат, само че стартира още по-здраво да тренира. Никога не рухва. Загубата я задейства ", сподели Кънев.

 Страхотна Виктория Томова в дебюта и на Уимбълдън! Българката чака Серина Уилямс!
Страхотна Виктория Томова в дебюта и на Уимбълдън! Българката чака Серина Уилямс!

Родната тенисистка си обезпечи огромния мач след триумф над Тереза Смиткова
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР