Треньорът, който изведе Цветан Соколов и Зенит (Казан) до Купата

...
Треньорът, който изведе Цветан Соколов и Зенит (Казан) до Купата
Коментари Харесай

Първо в Sportal.bg: Треньорът, извел Цветан Соколов и Зенит до Купата на Русия, поема шампиона за 2019 година

Треньорът, който изведе Цветан Соколов и Зенит (Казан) до Купата на Русия за 2019 година Алексей Вербов, от новия сезон ще е старши-треньор на първенеца на Суперлигата на Русия за 2019 година от Кузбас (Кемерово), научи Sportal.bg .

Алексей Вербов разгласи преди седмица, че напуща Зенит (Казан), откакто стана ясно, че Владимир Алекно ще се завърне на кормилото само че съветския гранд. Бившият съветски национал бе поканен да остане в щаба на отбора от Казан, само че избра да продължи кариерата си в различен клуб.

Според информация на Sportal.bg Алексей Вербов поема Кузбас, който стигна до бронзовите медали през този сезон под управлението на румънския експерт Георгу Крецу.

Един от най-хубавите състезатели на поста либеро в последните години към този момент има и ясна визия за новия състав на Кузбас.

Със сигурност при бронзовите медалисти остават разпределителят Игор Кобзар, посрещачите Антон Карпухов и Евгений Сивожелез. Диагоналът Богдан Гливенко, либерото Лаури Кераминен и центровете Дмитрий Пашицкий, Инал Тавасиев, Михаил Щербаков и Иван Демаков.

Очаква се диагоналът Виктор Полетаев да премине в Зенит (Санкт Петербург), а към този момент импровизирано бе разгласен и тренсфера на Ярослов Подлесних в Динамо (Москва).

Алексей Вербов не счита да притегля български волейболисти в състава на Кузбас, само че за сметка на това желае непременно в тима си полския диагонал Мачей Музай, който изигра страховит сезон за Газпром-Югра (Сургут) и стана изпълнител №1 на сезона Суперлигата на Русия, научи Sportal.bg .

За несъмнено ново попълнение на отбора от Кемерово се счита опитният някогашен съветски национал Александър Маркин от АСК (Нижний Новгород).

В Кузбас чакат напълно скоро живеещият в Латвия украински централен блокировач Дмитрий Пашицкий да получи съветски паспорт и по този начин клубът ще има опция да притегли още един задграничен волейболист. Алексей Вербов търси мощен посрещач от чужбина, само че в случай че не откри по-добър от Карпухов, Сивожелез или Маркин, то няма да се притегля нов задграничен волейболист за в този момент.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР