Тренировъчна база и координационен център за реакция при природни бедствия

...
Тренировъчна база и координационен център за реакция при природни бедствия
Коментари Харесай

Нов център ще наблюдава за наводнения по Струма, Места, Арда и Марица

Тренировъчна база и координационен център за реакция при естествени бедствия ще проработи край Благоевград. В нея ще се организират образования на чиновниците от дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, ще бъде закупена и мобилна техника, която да се придвижва във всевъзможни условия за по бързи дейности при риск от наводнения или други изключителни обстановки.

Благоевград

До три години подготвителният център ще бъде построен в село Мощанец на терена на бившето строително отделение.
Бисер Михайлов, регионален шеф на Благоевград:Това е една точка, която би осигурила изключителна действеност при реакциите на екипите на пожарната при нужната реакция, която да касае отбраната на имуществото, живота и здравето на хората.Главен комисар Николай Николов, шеф на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията: ": Центърът ще бъде оборудван като едно ново, съвременно, новаторско учебно заведение със съответните класни стаи, преподавателски състав. Ще осигурим и полигон за на практика дейности. По цивилен контракти ще търсим метод да наемем преподаватели и различен спомагателен личен състав с цел да може този център да работи. Най-важното в сходни планове, изобщо в организацията по реакцията е положителното взаимоотношение. Няма по какъв начин в случай че регионалния шеф в случай че не е на място да не сътвори организация, в случай че не сътвори организация няма по какъв начин да се получи. Той е центърът, към който всички структури би трябвало да се обединят и да работят дружно.
Тренировъчният и обучителен център се построява по план за отбрана от наводнения осъществен взаимно сред България и Гърция.
Бисер Михайлов, регионален шеф на Благоевград: Ще успеем да стиковаме нашите дейности от двете страни на границата дружно с нашите екипи, тъй че да реагираме при нужда от двете страни на границата.
Проектът обгръща басейните на реките Струма, Места, Арда и Марица.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР