Трайчо Георгиев, който стана известен с подгряващия си мач преди

...
Трайчо Георгиев, който стана известен с подгряващия си мач преди
Коментари Харесай

Треньорът на Трайчо от Люлин разкри, че са го притискали да продаде мача срещу милиардерския син

Трайчо Георгиев, който стана прочут с подгряващия си мач преди борбата сред Олександър Усик и Антъни Джошуа в Саудитска Арабия, е бил заставен да продаде борбата с милиардерския наследник - Рашид Белхаса. Това съобщи треньорът на българина - Аспарух Георгиев, пред „ Спортната джунгла “.

Той съобщи, че на няколко пъти са се свързали хора от лагера на Белхаса, с цел да убедят боксьора му, че би трябвало да загуби срещата.

„ Решението беше на Трайчо. Аз бях срещу, само че парите не бяха малко за него и по тази причина му споделих, че самичък би трябвало да реши. Той обаче беше безапелационен и ми сподели, че ще се бие за България “, посочи Георгиев.

В следствие нашето момче победи с безапелационен триумф в четирите рунда, а живото предаване бе прекратено, когато подвигнаха ръката му на кръга. Има спекулации, че това може да е било по гледище на бащата на Белхаса, който очевидно е бил смутен от развоя на събитията.

Аспарух Георгиев също по този начин разкри, че след срещата двамата с Трайчо Георгиев са били оставени на произвола на ориста. Отказан им е транспорт до хотела, а по-късно и до летището, като даже е изработен опит да не му бъде изплатен хонорара за триумфа. Те обаче получават поддръжка от други българи, ангажирани към организацията на галавечерта и двамата се прибират сполучливо вкъщи.

Организаторите са застрашени, че казусът ще стигне до регулаторните органи в бокса, в случай че „ Боксьора “ от Люлин не получи дължимото. Едва тогава парите са му преведени.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР