Травматичното детство на Мерилин Монро е неясна, тъмна и драматична

...
Травматичното детство на Мерилин Монро е неясна, тъмна и драматична
Коментари Харесай

Без родители и малтретирана: Тежкото детство на Мерилин Монро

Травматичното детство на Мерилин Монро е неразбираема, тъмна и трагична тематика, за която в никакъв случай няма да разберем всичко. Може би чудовищата от нейното детство са се съюзили с чудовищата от нейната зрялост, с цел да я доведат до този драматичен край, който към момента не е изцяло обяснен.

Гладис Монро Бейкър, майката на Мерилин, страдала от параноидна шизофрения .

Тя прекарала целия си живот в вървене напред-назад по психиатрични лечебни заведения. Чарлз Стенли Гифорд, нейният татко, изоставил майка ѝ, незабавно щом схванал, че е бременна. Тези две съществени фигури съвсем не участвали в живота на дребната Норма, нито били сменени от други хора.

Детството ѝ било тъжно пътешестване сред сиропиталища и фамилни другари.

Тя в никакъв случай не намерила непоклатимост или прочувствено леговище. Нейното детство и юношество са белязани от неналичието на всевъзможни форми на обвързаност, обич и отбрана. Всъщност, когато била на 8 години, един възрастен мъж влезнал в стаята ѝ и откакто заключил вратата, той ѝ споделил няколко думи, които в никакъв случай нямала да не помни: " в този момент към този момент не можеш да излизаш ".

Това е първият път, когато тя е полово измъчвана.

По-късно същото вършат братовчед ѝ, фамилни другари и така нататък На 16-годишна възраст ѝ уреждат брак със съседа Джим Дохърти, 20-годишно момче. Въпреки това не след дълго тя стартира кариера като модел, когато холивудски изпълнителен шеф я открива.

Въпреки че Норма Джийн построява от този момент облика на Мерилин Монро, с цел да избяга от това детство

и да реализира триумф, истината е, че тя в никакъв случай не е серпантина да живее в тъмни стаи... както физически, по този начин и душевен.

Ралф Грийнсън е изтъкнат американски психиатър и психоаналитик. На дивана си Мерилин Монро му разказала голям брой ужасяващи истории, множеството от които свързани с всички полови изнудвачи, които познавала. Като да вземем за пример Джо Шенк, 69-годишният президент на 20th Century Fox, за който тя трябвало да се грижи, когато я помолят.

Тя ги наричала „ вълци “, през които би трябвало да премине, с цел да получи подобаващи функции във филмите .

Това, за което доктор Грийнсън бил най-загрижен, е травматичното детство на Мерилин Монро. Това, което я предиздвикало да изпадне в толкоз сбъркани връзки. Това, което я е направило фигура, по едно и също време нуждаеща се от любов и саморазрушаваща се.

Психиатърът интегрира Мерилин в личното си семейство в опит да ѝ даде образец

за това каква е средата, в която да се усеща в сигурност. Можела да му се обади и да отиде в дома му, когато пожелае. Въпреки това зависимостта, която тя развила към своя психиатър, също не ѝ помогнала доста.

Посттравматичен стрес, хронична меланхолия, зависимости… травматичното детство на Мерилин Монро дефинира нейната персона .

Тя е човек, който е прочувствено неустойчив, само че все пак е задоволително ловък, с цел да сътвори темперамент и да реализира триумф. Въпреки това цената, която е платила, е прекомерно висока. Тя не подбирала добре компанията си и никой не можел да ѝ помогне, когато има потребност.

Понастоящем се подозира, че психологичните проблеми, които може да е имала, са свързани с биполярно разстройство.

Още от създателя:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР