Травис Каланик, главният изпълнителен директор на международната компания за превози

...
Травис Каланик, главният изпълнителен директор на международната компания за превози
Коментари Харесай

Травис Каланик се оттегли от поста си след засилен натиск от множество инвеститори

Травис Каланик, основният изпълнителен шеф на интернационалната компания за транспорти „ Юбер ”, се отдръпна от поста си след засилен напън от голям брой вложители. Той въпреки всичко ще остане член от съвета на шефовете, написа бТВ.

Оставката идва след редица кавги, в които „ Юбер ” беше забъркана в последно време. Проблемите на компанията включват обвинявания на личен състав в полов тормоз, заобикаляне на закони в няколко страни както и яростни митинги от страна на други превозвачи.

В последните няколко месеца от компанията бяха уволнени 20 високопоставени чиновници, а други са разследвани след повече от 200 подадени недоволства против „ Юбер ”.

Ерик Александър – шефът, който дава отговор за бизнеса на „ Юбер ” в Азия, беше един от уволнените по-рано този месец. Неговото освобождение стана факт след сигнал, че се е сдобил с медицинските документи на жена, изнасилена от водач на „ Юбер ”. Има доказателства, че той е споделил тази информация с Каланик, както и с вицепрезидента на компанията Емил Майкъл, който също напусна компанията скоро по-късно.

Друг от ръководителите – Дейвид Бондерман, подаде остава от борда на шефовете след сексистки коментар предходната седмица. „ Обичам „ Юбер ” повече от всичко на света и в този сложен за мен миг одобрявам настояването на вложителите да се отдръпва, с цел да може компанията да продължи да се развива, вместо да се впуска в поредна борба, ” разгласи Каланик в свое изказване.

Миналата седмица той излезе в неопределен отпуск поради гибелта на майка си, която почина при случай.

Оставката на Каланик повдига въпроса кой ще бъде неговият заместител. Тази неизясненост се дължи на обстоятелството, че компанията сега е структурирана напълно съгласно неговите визии за развиването ѝ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР