Траурен агент от Пловдив започна да рапира. Иван де ла

...
Траурен агент от Пловдив започна да рапира. Иван де ла
Коментари Харесай

Пловдивският погребален агент Иван Де Ла Пена потресе всички с това, което прави докато гримира мъртъвци

Траурен сътрудник от Пловдив стартира да рапира. Иван де ла Пеня, както го знаят всички негови другари, с същинска фамилия Лазаров, работи в погребална организация и споделя, че се гордее с това, което прави. Обича да танцува и от време на време го прави, до момента в който гримира покойници. От дълго време е мечтаел да запише рап парче, като единствено преди броени седмици фантазията му става факт, написа в. Монитор.
Пловдивският траурен сътрудник Иван Де Ла Пена потресе всички с това, което търси незабавно! (СНИМКА)

„ Приемам работата си като погребален сътрудник съществено. Отпуснал съм се и си я правя работата добре. Прекарвам много часове с работата си и няма по какъв начин през целия ден да заставам в мълчание”, изяснява Иван.


Обича да танцува и да слуша части в жанр хип хоп, аренби, само че доста обича да слуша и национална музика, признава той.

„ Много ми харесва българският фолклор, родопската музика и несъмнено стилът музика, който чувам, зависи от това с какво въодушевление съм се събудил заран, по какъв начин ми е тръгнал деня”, споделя де ла Пеня.

Но по-късно категорично акцентира, че не всеки ден танцува, до момента в който гримира покойници. „ В редки случаи го върша. Това е малко пресилено. Все отново би трябвало да стане и публикацията, да е забавно за хората”, се усмихва той.
Първото му рап парче „ Гоним мечтите” станало факт, откакто Иван де ла Пеня от доста години желал да го направи. „ Но аз съм човек, който обича да залага на сигурното. Не обичам да се мятам с главата напред. И може би не го направих до момента, тъй като не съм усетил, че съм подготвен, че е пристигнал моментът. Може би в този момент го почувствах вътрешно и напълно инцидентно се обадих на другия рапър Трой, с който се познаваме отпреди и сме приятели”, споделя пловдивчанинът. Трой се съгласил, пробвал го и станало ясно, че Иван, макар че му е за първи път да рапира професионално, се справил доста добре.


„ И всичко стана напълно инцидентно. Ей по този начин, взех решение да скалъпвам. Това е една нова страст. Дори да не се получи нищо, тъй като не потеглих с задачата да ставам доста прочут или от това да си изкарвам спомагателни приходи, го направих за страстта. Да ми остане спомен в бъдеще”, признава Иван.
Но пък щом пуснал парчето в ютюб, станало ясно, че ползата към „ Гоним мечтите” е значителен. Много хора са го подкрепили и никой досега не му е споделил, че песента е слаба.
„ В последна сметка – забавлявах се доста. За първи път влизах в студио за записване, за първи път се пробвах на микрофон. За първи път бях пред камера. Беше ми забавно, тъй като всичко в този клип съм го провел аз. И средства съм вложил”, споделя той. Не желае да каже какъв брой пари е вложил в клипа, само че пък за ютюба, където го е пуснал от своя персонален профил, за пет дни направил 5 000 гледания. В идващите дни забелязал, че е вкаран и във vbox, където заел в началото 11-то място, а малко по-късно към този момент парчето било преди всичко.
Наричат го Иван де ла Пеня от напълно ранна детска възраст. Причината за този прякор било увлечението му по футбола. Бил 10-годишен, когато приятелите го прекръстили на известния испански футболист. „ Така ми споделят приятелите, из квартала, из града по този начин ме знаят. Този испански футболист играеше в „ Барселона”, в испанския народен тим и оттова по този начин тръгна”, споделя пловдивчанинът.

Не знае дали е бил добър колкото съименника си от Испания, само че като възрастни си приличали много. „ И той е като мен с гола глава и се споделя Иван, и може би по тази причина ме кръстиха на него. Така ме знаят хората и по този начин си остана”, се смее пловдивският де ла Пеня. След футбола другата му пристрастеност бил фитнесът. Траурен сътрудник станал напълно инцидентно. Обадил му се притежателят на траурна организация в Пловдив.

„ Явно е видял в мен човек, на който може да разчита и ще си прави работата съзнателно. И ми предложи, а аз даже не се поколебах. Тогава се занимавах повече със спорт, с фитнес и оттова си изкарвах някакви доходи”, изяснява Иван. Предложението да стане погребален сътрудник е пристигнало преди две години, през които пловдивчанинът е оказал помощ на мнозина да преодолеят загубата от гибелта на свои близки. Организирал е напълно погребенията, като се е старал да почита тъгата и болката на всички, наели траурната организация.

„ Не ме потиска този тип работа. Гордея се с това, което върша. Приемам работата си съществено, тъй като оказвам помощ на хората. Работата ми ме кара да се усещам добре, тъй като върша нещо стойностно. Не си изгубвам времето с нелепости. Чувствам се потребен, тъй като работата е много характерна, не всеки може да я прави. Това ме кара да се усещам и малко по-различен”, е безапелационен Иван де ла Пеня. Признава, че има сериозна другарка и че мечтае след време да основат семейство.
Ето и първото рап парче на Иван де ла Пеня и Трой:
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР