Трасето на автомобилното състезание „Писта София”, което ще се проведе

...
Трасето на автомобилното състезание „Писта София”, което ще се проведе
Коментари Харесай

Предизвикателно трасе и забавления за публиката тази неделя на Писта София

Трасето на автомобилното съревнование „ Писта София”, което ще се организира тази неделя на столичния бул. Александър Малинов, ще е доста атрактивно и предизвикателно, както за водачите, по този начин и за публиката. По дължината му има тунел, нанагорнище, втурване, противоположен завой, 5 леви и 6 десни завоя, малко кръгово, което би трябвало да се мине от ляво на дясно, шикани, остри завои и дълги прави сектори. 2,3 километра, изпълнени с страсти и шоу, в които ще разберем кои са най-хубавите пистови водачи.

Надпреварата ще стартира в 8.00 ч. с тренировки, а формалният старт ще е в 13,30 ч. Водещ на събитието ще е известният авто коментатор Момчил Манчев. Пилотът Добрин Борисов и артистът и почитател на автомобилния спорт Николай Станоев ще забавляват публиката на разнообразни места по трасето. Двама късметлии ще завоюват опцията да изпитат силата и комфорта на BMW X4 M и John Cooper Works. Специален посетител на „ Писта София” ще е Мартин Чой – най-хубавият мотоциклетист на България в последните години - който ще връчи награди от верига бензиностанции Еко в игрите за публиката.

Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата” ще обособи „ Зона за пътна безопасност”, в която дребни и огромни ще могат да научат значими препоръки по какъв начин да се движат безвредно на пътя. За децата са планувани игри и открити уроци, а на специфичен макет на пътно кръстовище ще се демонстрира по какъв начин да пресичат вярно, по кое време имат преимущество, само че и какъв брой значимо е постоянно да са деликатни на пътя. Със специфични алкоочила всеки посетител на събитието ще може да усети по какъв начин се трансформират усещанията ни след използването на алкохол. Ще има още осведомителни материали и награди за най-активните малчугани.

Финалът на самодейността на СБА „ Най-добър млад водач на България” ще се организира директно до сервизния парк, от 12:30 до 16:00 ч. 20-те финалисти ще мерят сили в майсторско шофиране и ръководство на автомобил през „ стресово “ трасе с трудности. Участниците ще се състезават по групи и за най-бърза промяна на гума, а Българският червен кръст ще изпита техните знания по оказване на първа помощ на потърпевш. Победителят в надпреварата ще завоюва чисто нов автомобил за 1 година, а тримата най-хубави ще показват България на европейско съревнование в Полша през октомври. От СБА са подготвили и опция за феновете да тестват е-тротинетки на особено трасе, като един от тях ще завоюва е-скутер.

Всички начинания на „ Писта София” минават под слогана „ Животът е с преимущество “, с което уредниците желаят още един път да припомнят, че високата скорост и адреналина имат място единствено на пистата. На пътя всички ние би трябвало да съблюдаваме разпоредбите и да бъдем толерантни.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР