Транзакция за 31 милион долара за оръжейна сделка между офшорни

...
Транзакция за 31 милион долара за оръжейна сделка между офшорни
Коментари Харесай

Транзакция за оръжейна сделка между офшорни фирми преминала през ББР

Транзакция за 31 милион $ за оръжейна договорка сред офшорни компании е минала през държавната Българска банка за развиване, заяви уеб сайтът „ Биволъ ", който се базира на разкритията от Досиетата FinCen. Чрез тях Международният журналистически консорциум оповести по какъв начин 2 трилиона $ „ мръсни пари " са минали през пет огромни американски банки.

Името на Българската банка за развиване изплува в двата оповестени от журналистическия консорциум листата, като следствието на „ Биволъ " свързва заплащането с две офшорни компании - едната на притежател, свързван с трафик на оръжия за „ Ислямска страна ", другата на български оръжеен търговец, който е сътрудник на Боян Петракиев - Барона. Преводът е осъществен на 1 ноември 2016 година, настояват проверяващите публицисти.

В публична позиция за Българското национално радио от банката за развиване оповестиха, че са спазени всички законови процедури за докладване на транзакции, както и условията, записани в Закона за ограниченията против изпирането на пари.

Официално нито една институция не се е свързала с банката, с цел да изиска данни, допълват от ББР.

През 2016 година неин шеф беше Стоян Мавродиев, а малко преди държавната банка да влезе като акционер в една от комерсиалните банки у нас тази година, стана ясно, че по времето на Мавродиев тя е отпуснала заем от 75 милиона лв. на колекторска компания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР