Транспортното товарно превозно средство Progress MS-16, което трябва да достави

...
Транспортното товарно превозно средство Progress MS-16, което трябва да достави
Коментари Харесай

Първо изстрелване на руски товарен космически кораб към МКС

Транспортното товарно транспортно средство " Progress MS-16 ", което би трябвало да достави товар до Международната галактическа станция (МКС), се отдели от третия стадий на ракетата-носител " Союз-2.1а " и стартира самостоятелен полет , осведоми ТАСС. Рандевуто на Progress MS-16 с МКС за първи път от ноември 2018 година ще се организира по двудневна скица, неговото съединяване с модула Pirs на съветския сегмент на Международната галактическа станция е планувано към 09:20 Московско време в сряда.
По-рано ракетата-носител " Союз-2.1а " беше изстреляна от обект 31 (стартовия комплекс " Восток " ) на космодрума Байконур. Това е първото изстрелване на съветски товарен към Международната галактическа станция (МКС) през 2021 година.  Товарният транспортен съд ще достави до станцията 600 литра гориво за зареждане с гориво, 420 литра питейна вода от системата Родник и 40,5 кг сгъстени газове с спомагателни азотни запаси, както и към 1400 кг друго съоръжение и материали, облекла, опаковка за галактически опити, общоприети дажби и прясна храна за членовете на екипажа на дейната експедиция. Също по този начин в товарното поделение има комплект за ремонт за запечатване на цепнатина на МКС. Първоначално стартирането на транспортно средство за транспорт на товари Progress MS-16 беше планувано за декември 2020 година, само че беше отсрочено за 2021 година заради нуждата от спомагателни инспекции.
 Космически транспортен съд в Бермудския триъгълник - допустимо ли е? Космически транспортен съд в Бермудския триъгълник - допустимо ли е?
Ловецът на съкровища Даръл Миклос, който от години се занимава с търсенето на потънали кораби в Карибско море, този път се натъкнал на...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР