Транспортното министерство отчита увеличение на инцидентите, спрямо предходните години28 пожара

...
Транспортното министерство отчита увеличение на инцидентите, спрямо предходните години28 пожара
Коментари Харесай

28 пожара в БДЖ за година и половина

Транспортното министерство регистрира нарастване на случаите, по отношение на предходните години

28 пожара в БДЖ за година и половина. От Транспортното министерство регистрират нарастване на инцидентите, по отношение на предходните години.  Това стана ясно по време на изключителното чуване пред Транспортната комисия на отрасловия министър Христо Алексиев.

Инцидентите не стопират. Във вторник локомотив се възпламени на разпределителната гара в Перник, напомня Нова тв. Две пожарни се включиха в потушаването на огъня.  Фактът, че горят локомотиви, както на БДЖ, по този начин и на частни компании министърът на превоза изяснява с години неглижиране поддръжката на влакове, както и неналичието на надзор.

 „ За мен даже един разпален локомотив е доста, тъй като това не трябва да се случва ”, уточни Христо Алексиев, министър на превоза.

Техническата инспекция на изгорелите локомотиви на БДЖ е била направена " на око " разгласи през днешния ден министърът на превоза Христо Алексиев. Това било по този начин поради липса на техника. „ Те минават единствено на образен надзор. Точно по тази причина желаеме да изолираме субективния фактор, по тази причина разпоредих да се закупи нова техника за инспекция на елементи, на кабели ”, акцентира министърът.

Според някогашния шеф на „ Железопътна администрация “ Симеон Ананиев техническите прегледи се правят официално. „ Локомотивите са остарели, техническия обзор може да се извърши официално, би трябвало да се види за сервизи какво е заменено, доста постоянно маслото се пали ”, съобщи той.

В едно от депата на БДЖ не разполагали даже с болтове за поддръжка на преносимия състав, стана ясно през днешния ден в Народното събрание. От остарели влакове се вземали аварийни елементи, с цел да се ремонтират тези в придвижване.

„ В момента са оповестени 14 процедури за поддръжка, доставка на аварийни елементи, поправки на преносимия състав, разпоредени са доста по-обстойни инспекции на елементи, кабели в локомотивите ”, акцентира транспортният министър Христо Алексиев.  

По време на чуването в транспортната комисия бяха разменени нападки, само че въпреки всичко се стигна до консенсус. „ Има политическа воля във всички партии БДЖ да се изведе като приоритет, казуса е, че БДЖ не е била известна като приоритет ”, съобщи Георги Свиленски, Българска социалистическа партия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР