Транспортният министър зарадва всички шофьорина таксита.От началото на наводненията в

...
Транспортният министър зарадва всички шофьорина таксита.От началото на наводненията в
Коментари Харесай

Министър Гвоздейков: Ще отделим 6 милиона лева дотация за такситата

Транспортният министър зарадва всички шофьорина таксита.

От началото на наводненията в елементи от страната дейностите на всички ведомства са били съответни. Това съобщи в предаването „ На фокус ” поNOVAтранспортният министърГеорги Гвоздейков

„ Информацията от сутринта е, че обстановката към този момент се възстановява, равнищата на язовирите са в спад ”, съобщи Гвоздейков.

Според него рецензиите на вицепрезидента Илияна Йотова били неуместни.

Ревизията в Министерството на превоза ще обхване интервала от началото на годината, а освен последните три месеца, сподели още Гвоздейков.

От петък той има и назначени зам.-министри – в ресорите жп превоз, воден превоз и телекомуникации и известия.

„ Основният аршин, който съм търсил, е експертизата ”, сподели Гвоздейков. Заместник-министрите не били политически ангажирани, увери министърът.

„ Инж. Бисер Минчев поема жп превоза. Той има дълъг опит в НКЖИ. Водният превоз е поверен на Анна Натова. Тя също е с огромен опит в Директива за птиците „ Пристанищна инфраструктура ”.

" Григорий Григоров поема телекомуникациите. Именно на него ще се разчита да реши проблемите в пощите ”, съобщи министър Гвоздейков.

Той към този момент е имал и първата си среща като министър. Тя е била с представители на таксиметровия отрасъл.

„ Първото искане беше за обезщетенията, които покриват част от сумата за патентен налог, който се заплаща към съответните общини. Това е една Коронавирус мярка. Тъй като Общините приематбюджетните си стратегии в края на годината, към този момент бяха приели този модел, заложен е за заплащане по-малкия налог. Ние би трябвало да докомпенсираме. Проведох среща с господин Василев, имам уверението, че тази помощ ще бъде включена в държавниябюджет. Сумата е 6 милиона лв., тя ще бъде разпределена към всички общини. Това е финален интервал на тази мярка. С товадотацията на таксиметровите водачи ще завърши ”, сподели Гвоздейков.

Той изясни, че в петък има спрени поръчки за железопътния превоз, а тази седмица ще спре и други. Причината била нарушени процедури. „ Има заложени за осъществяване неща, които намяме ангажимен по ПВУ, те би трябвало да бъдат финансирани от държавниябюджети го натоварват ”, сподели Гвоздейков, написа dunavmost.com.

Процедурата за преносим състав не била минала през мнение на Фонда на МФ. Имало заложено за създаване на 4 ремонтни бази на територията на страната, само че нямало информация нито какъв брой ще костват, нито от кое място ще се вземат парите.

Процесите ще бъдат усъвършенствани и ще бъдат стартирани още веднъж.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР