Транспортният министър Росен Желязков ще вземе решение за оставките в

...
Транспортният министър Росен Желязков ще вземе решение за оставките в
Коментари Харесай

Желязков ще реши за оставките в БДЖ след приключване на одита

Транспортният министър Росен Желязков ще вземе решение за оставките в управлението на БДЖ, откакто завърши предоставеният от него одит на сдружението.
Миналата седмица и тримата членове на Съвета на шефовете на "БДЖ Холдинг " подадоха оставки по искане на транспортния министър. Зам.-министърът Велик Занчев, който се отдръпва като ръководител на борда, съобщи, че с оставката си дава опция на Желязков да реши дали да го остави на поста. Другите членове на борда - изпълнителният шеф Владимир Владимиров и финансовият шеф на холдинга Филип Алексиев, също хвърлиха оставки.
Миналата седмица пред медиите министърът изясни, че настояването за оставките на членовете на съвета на шефовете няма връзка и не е оценка за тяхната работа, а по-скоро идва в резултат на неприятната връзка и невъзможността за работа в екип и поддържането на връзка посредством медийното пространство. От думите му стана ясно също и че на 24 октомври тази година е поръчал вътрешен одит в БДЖ, резултатите от който би трябвало да станат ясни в границите на 40 дни.
Преди седмица Желязков посочи, че ще прегледа всяка една от оставките поотделно и отхвърли да има имена за нов екип.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР