Транспортният министър Георги Гвоздейков обеща това да стане факт до

...
Транспортният министър Георги Гвоздейков обеща това да стане факт до
Коментари Харесай

Влаковете ще летят със 160 км/час и от София до Бургас ще се стига за 3,5 часа

Транспортният министър Георги Гвоздейков даде обещание това да стане факт до 2026 година 

Най-много за три часа и половина пасажерите би трябвало да стигат от София до Бургас. Това ще стане факт през 2026 година, когато влаковете ще пътуват с оптималната скорост от 160 км/час, сподели в „ Здравей, България “ по Нова телевизия транспортният министър Георги Гвоздейков.

Той даде обещание дистанцията от столицата до Пловдив да се преодолява единствено за час. 

„ Ландшафтът не разрешава по-висока скорост. Подобряваме старите трасета “, съобщи министърът. 

Той показа, че с сътрудниците си от министерството са изпратили писма до доставчиците на вагони, с цел да обезпечат такива, които е относително ново потомство, с цел да се модернизира  наличния преносим състав. 

„ През 2026 година, когато установим и другия запас от Плана за възобновяване и резистентност, в който е предвижена модернизацията на преносимия състав, ще притежаваме двата съставния елемент на това равнище – и инфраструктурата, която разрешава висока скорост, и преносимия състав “, съобщи Гвозейков. 

Той призна, че със 70 години е закъсняло развиването в БДЖ. „ Смених управлението на БДЖ поради резултатите и безхаберието. Европрокуратурата ревизира изпълнителите на планове. Някои си затваря очите за избрани критерии “, посочи министърът. 

„ Възложител е НКЖИ, а изпълнителите са компании, които основават консорциуми, тъй като не дават отговор на условията. Някои от участниците банкрутират и разпореждат действия на подизпълнители. Резултатът е изхарчени милиарди и няма направено нищо “, добави той.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР