Транспортният бранш протестира. С блокади в столицата и други градове

...
Транспортният бранш протестира. С блокади в столицата и други градове
Коментари Харесай

Превозвачите излязоха на протест, блокади има в столицата и други градове

Транспортният отрасъл стачкува. С блокади в столицата и други градове на страната те изричат недоволството си от високите цени на горивата и неналичието на транспортна политика от страна на държавното управление.

В София над 100 рейса и 300 камиона са позиционирани пред Министерския съвет, Народното събрание и от Българска народна банка до катедралата „ Александър Невски “.

Такива акции ще има и в други градове като Пловдив, Варна, Бургас, Благоевград, Русе.

Исканията на превозвачите са унищожаване за интервал от 6 месеца на биокомпонентата, която се влага в горивата, което ще докара до поевтиняване на горивата с към 10-15 ст. за всеки български гражданин; понижение на акциза на горивата с 50% за интервал от 6 месеца поради нуждата от нотификация обаче от страна на Европейската комисия настояваме до приемането на такава със задна дата – 1 април, страната да възвръща непосредствено на българските превозвачи, зареждали горива в България, 50% от към този момент платения данък.

Превозвачите регистрират, че за осъществяването на поставените от тях претенции ще е належащо време и дават период на кабинета до 18 май. Ако това не се случи, те заплашват с народен митинг и затваряне на автомагистрали и контролно-пропускателни пунктове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР