Транспортната комисия на Европейския парламент отхвърли компромисния вариант, поискан от

...
Транспортната комисия на Европейския парламент отхвърли компромисния вариант, поискан от
Коментари Харесай

Без компромис: Транспортната комисия на EП не уважи искането на България за пакета „Макрон“

Транспортната комисия на Европейския парламент отхвърли компромисния вид, пожелан от България по пакета „ Мобилност – 1 “, съобщи „ Фокус “.
С жълти жилетки българските превозвачи излязоха на митинг в Брюксел (СНИМКИ и ВИДЕО) Към недоволството на нашите водачи против пакета „ Макрон ” се причислиха и техни сътрудници от Източна Европа
Евродепутатите одобриха, че транспортното средство би трябвало да се връща в отправната точка на всеки четири седмици.

Решението не е финално, то би трябвало да бъде гласувано и в пленарната зала на европаламента. Заседанието на Транспортната комисия продължава, в границите на днешния ден би трябвало да бъдат разисквани и другите точки в пакета „ Мобилност – 1”.

Министърът на превоза Росен Желязков съобщи, че представители на Европейската комисия са го уверили, че даже измененията да бъдат признати от Европейския парламент, те няма да го създадат.

„ Днес гласуването в Транспортната комисията на Екологичен потенциал, което предхожда това в Европейския парламент, се реализира следното – известният пакет „ Мобилност “ е формиран от няколко законодателния начинания, като в Народното събрание те бяха разграничени на три отчета – единият е обвързван с командироването, другият е обвързван със възбраната да се употребява седмичната отмора в кабината, трети е обвързван с връщането на камиона и с каботажа, само че това са три отчета, които са в един пакет. С напъните на представителите ни в Екологичен потенциал два от тези отчета не получиха нужните гласове – т.е. тези оферти не са признати и са отхвърлени “, съобщи Желязков.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР