Транспортната индустрия, която е една от най-важните за американската икономика,

...
Транспортната индустрия, която е една от най-важните за американската икономика,
Коментари Харесай

Най-голямата икономика търси 51 000 тираджии. И е готова да им дава до $7100 месечно

Транспортната промишленост, която е една от най-важните за американската стопанска система, е изправена пред тежък проблем поради изострен недостиг на водачи. И неговият отрицателен резултат се придвижва по цялата верига за доставки от дистрибуторите до търговците на дребно и даже до потребителите.

Най-голямата стопанска система в света очакваше, че ще се стигне дотук от много време.

Броят на водачите на тирове в страната съществено понижава през последните години поради огромен брой на пенсионираните в промишлеността в композиция с неналичието на младежи, които да желаят да се занимават с тази активност. А анализаторите предизвестяват за това от 15 години насам.

Кризата и годините на възобновяване от нея за известно време " маскираха казуса ", само че през 2012 година със усилването на американската стопанска система първите сигнали за казуса се появиха, написа Fortune.

Камионите дават отговор за над 70% от всички товарни транспорти в Щатите, като са част от промишленост с доходи от 719 милиарда $ през 2017 година, демонстрират калкулации на Американската асоциация на автомобилните превозвачи (ATA).

В момента секторът дава работа на към 500 000 души, а към края на 2017 година има потребност от още 51 000 водачи, което е най-големият недостиг в промишлеността до момента.

От своя страна фирмите са принудени да оферират по-атрактивни условия за работа, с цел да привлекат чиновници. Резултатът се вижда най-много в по-високите заплати и спомагателните бонуси за служащите.

Според данните на ATA междинното заплащане за тази категория водачи към този момент доближава 50 000 $ годишно, а това за по-опитните скача и до 86 000 $ годишно. /money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР