Транспортираха с линейка от Американския университет в Благоевград известния английски

...
Транспортираха с линейка от Американския университет в Благоевград известния английски
Коментари Харесай

Известен математик отиде в Благоевград да открие Олимпиада, но го сполетя голяма беда

Транспортираха с кола за спешна помощ от Американския университет в Благоевград известния британски математик проф. доктор Джон Джейн, който през вчерашния ден откри интернационалната олимпиада по математика в US вуза в Благоевград, оповестява Struma.bg..

След продължителна тирада, повече от половин час, по време на формалното разкриване на огромното събитие проф. Джон Джейн се почувствал зле, кръвното му налягане внезапно спаднало и бледен. Университетският учител дошъл в залата на Американския университет в Благоевград от София.
Пътуването, съчетано с горещото и задушно време, най-вероятно са оказали въздействие на положението му. След формалното разкриване към 11,00 часа чиновник на Американския университет разясни, че проф. Джейн няма да даде изявление, тъй като не се усеща добре.

Сигнал е подаден на незабавния тел. 112 и на място на професора е оказана първа помощ от екип на Спешен център – Благоевград. След лекарския обзор е превозен с кола за спешна помощ в благоевградската болница. „ Пациентът е признат в незабавно поделение, подхванати са дейности за стабилизиране на положението му, оставен е под лекарско наблюдаване за няколко часа и след съвещания е освободен”, сподели шефът на МБАЛ – Благоевград доктор Огнян Митев. Той разясни, че през летния сезон всеки ден дежурните екипи обслужват пациенти с общо неразположение,световъртежи и сърдечносъдови недоволства. Топлото време въздейства на кръвното налягане, рискова група са както хипертониците, по този начин и хората с ниско кръвно налагяне.

Първите признаци са чувство на сухота в устата и езика,умора и замаяност, даже повръщане, разясни болничният шеф. В случаи на неразположение би трябвало да набавим нужните течности, само че това не значи, че би трябвало да изпием за малко време голямо количество вода. Водата и течностите би трябвало да се одобряват на постоянно и в дребни количества, тъй като другояче могат да провокират повръщане. Най-добре е в летните жеги да одобряваме течности на постоянно и в дребни количества още преди да сме усетили мощна жадност. Компенсираме загубата на вода с приемането на доста плодове, като динята е доста подобаваща за това. Приемането на течности, към 2 литра дневно, е целесъобразно, както и отбягване излагането непосредствено на слънчевите лъчи в интервала сред 11,00 часа и 17,00 часа, както за възрастни хора, по този начин и младежи, изключително бременни дами и деца”, поучава доктор Митев.

Проф. доктор Джон Джейн е прочут британски математик с принос в региона на взаимоотношението сред геометрични, набор от теоретично-топологични и измерително-геометрични свойства, уредник на Международната олимпиада по математика за студенти, провеждана в България от 1993 година насам. Професор е по математика в академични лицей, Лондон, Англия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР