Трансграничните сливания в европейския банков сектор стават все по-необходими, като

...
Трансграничните сливания в европейския банков сектор стават все по-необходими, като
Коментари Харесай

Банковите сливания в Европа са неизбежни

Трансграничните сливания в европейския банков бранш стават все по-необходими, като се имат поради рисковете от отслабени финансови институции в еврозоната. Това декларира ръководителят на немската банкова асоциация Ханс-Валтер Петерс в изявление за бизнес изданието Handelsblatt, оповестено във вторник (11 юни). Според Петерс няма различен метод за усилване на банките във валутния съюз. "Сделките по сливания и придобивания ще бъдат нещо положително. Силните европейски банки значат мощна европейска стопанска система ", акцентира той.

Ханс-Валтер Петерс подчертава, че през последните дванадесет месеца доста от водещите европейски банки са изгубили към една четвърт от пазарната си капитализация в изискванията на ниски лихвени проценти, до момента в който техните съперници в Съединени американски щати са били в по-добра обстановка. Това по думите му значи, че американските трезори получават достъп до повече транзакции.

Ръководителят на немската банкова асоциация е отказал да разяснява дали немски банки ще бъдат погълнати от американските си съперници. "Банките в Съединени американски щати имат по-голям главен пазар вкъщи, в който да порастват, до момента в който придобиването в Европа би било скъпо начинание ", отбелязва въпреки всичко Петерс, като показва, че сходни покупко-продажби "не са на дневен ред ".

Handelsblatt разяснява, че мотив за изявлението са новините към най-голямата немска банка Deutsche Bank. Преговорите за обединение с Commerzbank към този момент се провалиха, само че спекулациите за продажбата на Deutsche Bank не престават. Правителството в Берлин поддържа "операцията ", защото вероятно обединяване ще докара до понижаване на разноските и по-голямо взаимно въздействие.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР