Трамваят по столичната улица Граф Игнатиев ще тръгне при всички

...
Трамваят по столичната улица Граф Игнатиев ще тръгне при всички
Коментари Харесай

Последно: Трамвай по Графа за Игнажден

Трамваят по столичната улица " Граф Игнатиев " ще тръгне при всички случаи преди Коледа, съобщи през днешния ден зам.-кметът по превоза на София Евгени Крусев. 

Очакваше се трамвайното придвижване да бъде пуснато през октомври, по-късно срокът бе продължен за ноември, през вчерашния ден обаче представителят на Джи Пи Груп, реализатор на ремонта, изясни, че ремонтът на релсите ще завърши до края на месеца. Настилката към новите релси и сега вършат битумната фуга. Веднага по-късно обектът би трябвало да бъде признат от ДНСК и да бъдат направени тествания с трамвайна мотриса. 

Така до Игнажден - 20 декември, се чака трамвайното придвижване да бъде възобновено. 

Ние сме в деен разговор с представителите на бизнеса, които несъмнено са притиснати от дългия ремонт в региона, съобщи Малина Едрева, началник на групата на ГЕРБ в СОС. Тя акцентира, че скоро стартира поетапно унищожаване на загражденията към обекта. Целта е да улесним напредването и достъпа до комерсиалните обекти, разясни още тя. Един от разновидностите, които се разискват за обезщетения на бизнеса в региона на ремонта, е търговците да получат място за безвъзмездна реклама в трамваите, които пътуват по Графа. 

Ние също вършим срещи с бизнеса и живущите в региона на ул. „ Граф Игнатиев “, съобщи ръководителят на групата на Българска социалистическа партия в СОС Калоян Паргов. По думите му би трябвало да се създаде юридически механизъм, с цел да бъдат обезщетени търговците по Графа, както и при последващи сходни планове. Проблемът не би трябвало да се разделя на ляво и дясно, той е общ и би трябвало да се реши, откакто се разиска и направи общ механизъм за отплата на търговците, сподели още Паргов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР