Тръмп иска от съдия Таня Чуткан да си направи отвод по делото от 6 януари

...
Адвокатите на бившия президент Доналд Тръмп искат нов съдия в
Коментари Харесай

Адвокатите на бившия президент Доналд Тръмп искат нов съдия в делото му за намеса в изборите през 2020 г.

В подаване в понеделник те спориха че съдия Таня Чуткан трябва да си направи отвод от делото за предишни изявления, които според тях изглеждат пристрастни. Те не обвиниха директно Chutkan, че е предубеден срещу Тръмп, но подчертаха изявления, за които твърдяха, че „създават възприятие за предразсъдъци, несъвместими с нашата съдебна система.“

„Във връзка с други случаи съдия Chutkan предположи, че Президентът Тръмп трябва да бъде преследван и вкаран в затвора. Такива изявления, направени преди началото на този случай и без надлежен процес, по своята същност са дисквалифициращи", пишат адвокатите на Тръмп в документацията.

Четири наказателни дела тази година, свързани с обвинения, които затварят неговото президентство. Неговите адвокати също поискаха съдията, председателстващ дело в съда на щата Ню Йорк, да си даде отвод. Съдията по това дело, Хуан Мърчан, отхвърли усилието на Тръмп на 14 август. 

Предишно усилие, целящо това дело, в което Тръмп е обвинен в 34 точки за фалшифициране на бизнес документи, да бъде преместено във федералното правителство съд, също беше отхвърлено.

Адвокатите на Тръмп посочиха, че може да поискат извеждане от федералния съд в друго негово дело, в което той е обвинен заедно с 18 съобвиняеми в окръг Фултън, Джорджия, за предполагаемо организиране на " престъпно предприятие“, за да осуети резултатите от изборите през 2020 г. в състояние на бойно поле.

Единственият случай, в който Тръмп не е потърсил нов съдия или юрисдикция, е този, в който специалният прокурор го обвини в 40 престъпления, свързани с „умишлено задържане“ на информация за националната сигурност. Съдията по това дело, Ейлийн Кенън, беше назначена от Тръмп.

Тръмп отрече да е извършил неправомерни действия във връзка с четирите случая.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР