Трагичният инцидент напомня за рисковете от автономните колиПърви фатален инцидент

...
Трагичният инцидент напомня за рисковете от автономните колиПърви фатален инцидент
Коментари Харесай

Самоуправляем автомобил на Uber уби жена в Аризона

Трагичният случай припомня за рисковете от самостоятелните коли

Първи съдбовен случай с пешеходец, ударен от безпилотна кола, бе регистриран в Съединени американски щати

Смъртта на жена от Аризона, която е била ударена в неделя вечер от един от безпилотните коли на Uber, вероятно ще се удостовери като първия случай на съдбовен излаз за пешеходците след случай с самостоятелно транспортно средство.

Говорител на Uber удостовери, че случаят се е случил в неделя вечер в предградието Темпе на Финикс. На предната седалка на колата е имало оператор, а на задните седалки не са пътували хора.

Компанията разгласи, че към този момент приключва работата си със самоуправляеми коли във Финикс, Питсбърг, Сан Франциско и Торонто.

Районното полицейско отделение на Темпе удостовери, че въпросният автомобил е една от безпилотните коли на Uber и че е бил в самостоятелен режим по време на случая.
още по тематиката
„ Автомобилът е пътувал на север, южно от бул. Къри, когато жена, ходеща отвън пешеходната пътека, е тръгнала да пресича от запад на изток; тя била ударена от транспортното средство на Uber “, се споделя в изказването.

Жената е превозена до локална болница, където е умряла от раните си, заяви Ню Йорк Таймс.

Изпълнителният шеф на Uber Дара Косровшаи заяви за случая в туит в понеделник следобяд. „ Невероятно тъжни вести от Аризона, “ написа той. „ Мислим за фамилията на жертвата, до момента в който работим с локалните правоприлагащи органи, с цел да разберем какво се е случило “.

Инцидентът припомня, че технологията на самоуправляемите коли е към момента в пробен стадий и държавните управления се пробват да решат по какъв начин би трябвало да я контролират.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР